Vincent Bueno representerar Österrike i ESC 2020

EUROVISION 2020. Österrike fortsätter med internval till Eurovision och deras representant i 2020 års tävling blir den 34-åriga artisten Vincent Bueno (på bilden).

I samband med att österrikiska TV-bolaget ORF meddelade sitt artistval den 12:e december (2019) kom också beskedet att hans tävlingsbidrag i Rotterdam blir låten ”Alive”, som beskrivs som en upptempolåt. Hur den sedan låter avslöjas inte förrän i slutet av säsongens nationella-period, dvs. omkring mars 2020.

 

Vem är Vincent Bueno?

Vincent Bueno föddes den 10:e december 1985 och har därför (i skrivande stund) precis fyllt 34 år. Han är av både filippinskt och österrikiskt ursprung och är verksam i bägge länderna. År 2008 vann han musiktävlingen Musical! Die Show i Österrike vilket blev starten på hans musikkarriär. Efter det har han gett ut två musikalbum under en tioårsperiod och ett antal singlar. Vincent har även försökt representera Österrike i Eurovision en gång förut, år 2016 med låten All We Need Is That Love men tog sig inte vidare till finalavgörandet. Först nu fyra år senare får han sin chans!

Vi kommer såklart att presentera Vincent Bueno och hans ”Alive” mer noggrant ju närmre Eurovision vi kommer i maj. Inför det bjuder vi på två klipp från tidigare framträdanden i hans karriär (som INTE är Eurovision-låtar):

 

Fler länder som är klara inför Rotterdam

Förutom Österrike är även Belgien, Bulgarien, Cypern och Spanien klara med artistval. De fyra nämnda länderna är dock inte klara med sina tävlingsbidrag än (åtminstone inte officiellt) så därför får vi se Österrike något mer klara även om ”Alive” släpps först om några månader.

 

Österrike i Eurovision 2019

Efter att Österrikes Cesár Sampson tog hem bronset för Österrike i Eurovision 2018 med Nobody But You (landets högsta placering sedan Conchitas seger med Rise Like a Phoenix 2014) blev det totalt platt fall för landet i Tel Aviv 2019. Då skickade man sångerskan PÆNDA med låten Limits som kom på näst sista plats i sin semifinal (17:e med 21 poäng).

Så här såg framträdandet ut:

 


 

Kommentera