Kaleen representerar Österrike i Eurovision 2024

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Österrikiska TV-bolaget ORF har presenterat sångerskan Kaleen med tävlingsbidraget ”We Will Rave” som sin representant till Eurovision 2024. Valet har precis som ifjol gjorts internt.

 

Vem är Kaleen?

29-åriga sångerskan och dansaren Kaleen, eller Marie-Sophie Kreissl som hon egentligen heter, kommer från Oberösterreich i Österrike och bor numera i Wien där hon har sin dansstudio.

Hon har en bakgrund som professionell dansare där hon har vunnit flera mästerskapstitlar och nu på 2020-talet har hon också gett sig in i musikbranschen med eget skivbolag. Hon har bland annat släppt albumet Stripping Feelings. Och senast 2022 låten Put You Down”. 

Sedan 2018 har Kaleen varit med i Eurovision och Junior Eurovision men då antingen som stand-in under repetitioner (innan artisterna anländer till värdstaden) och som dansare och koreograf. Nu blir det hennes tur att få stå längst fram på scenen inför miljoner tv-tittare!

Tävlingsbidraget som Kaleen ska framföra i Eurovision 2024 heter ”We Will Rave” och har enligt uppgifter svenska låtskrivare på upphovet däribland Jimmy ”Joker” Thörnfeldt som ju var med på den senaste vinnarlåten i tävlingen. Någon gång i mars kommer låten att premiärspelas.

 

Så valde Österrike artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2024

 

Under sommaren 2023 började ORF skicka ut inbjudningar till intresserade artister som ville delta i den interna uttagningen. Av de som ansökte under sommaren valde en expertjury, enligt uppgifter, ut 15 artister som fick gå vidare i processen. Exakt hur det har gått till därefter är något oklart men nu i januari 2024 har vi i alla fall fått ett besked i artist- och bidragsvalsfrågan.

 


 

Kommentera