Här är tävlingsbidraget för Österrike i Eurovision 2024

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Tidigare under uttagningssäsongen meddelade TV-bolaget ORF i Österrike att de kommer att representeras av sångerskan Kaleen med tävlingsbidraget ”We Will Rave” i Eurovision 2024. Efter ett par månaders väntan har tävlingsbidraget äntligen släppts officiellt.

För närvarande finns det ingen officiell musikvideo utan bara en inspelad studioversion.

 

Vem är Kaleen?

29-åriga sångerskan och dansaren Kaleen, eller Marie-Sophie Kreissl som hon egentligen heter, kommer från Oberösterreich i Österrike och bor numera i Wien där hon har sin dansstudio.

Hon har en bakgrund som professionell dansare där hon har vunnit flera mästerskapstitlar och nu på 2020-talet har hon också gett sig in i musikbranschen med eget skivbolag. Hon har bland annat släppt albumet Stripping Feelings. Och senast 2022 låten Put You Down”. 

Sedan 2018 har Kaleen varit med i Eurovision och Junior Eurovision men då antingen som stand-in under repetitioner (innan artisterna anländer till värdstaden) och som dansare och koreograf. Nu blir det hennes tur att få stå längst fram på scenen inför miljoner tv-tittare!

Tävlingsbidraget som Kaleen ska framföra i Eurovision 2024 heter ”We Will Rave” och har gjorts av det dansk-svenska låtskrivarteamet Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov, Julie Aagaard och Thomas Stengaard.

 

Så valde Österrike artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2024

 

Under sommaren 2023 började ORF skicka ut inbjudningar till intresserade artister som ville delta i den interna uttagningen. Av de som ansökte under sommaren valde en expertjury, enligt uppgifter, ut 15 artister som fick gå vidare i processen. Exakt hur det har gått till därefter är något oklart men i januari 2024 släpptes beskedet om artist- och bidragsvalet och nu i mars har tävlingsbidraget officiellt premiärspelats för första gången.

 


 

Kommentera