Ladaniva representerar Armenien i Eurovision 2024

NATIONELLA UTTAGNINGAR. TV-bolaget AMPTV har nu bekräftat att musikgruppen Ladaniva kommer att representera Armenien i Eurovision Song Contest 2024. Valet har gjorts internt.

 

Vilka är Ladaniva?

Gruppen Ladaniva utgörs av den armeniske sångerskan Jaklin Baghdasaryan och den franska musikern Louis Thomas. De har sin bas i Lille i Frankrike och de har spelat ihop som duo sedan 2019. Under coronapandemin släppte de bland annat låtarna ”Vay Aman” and ”Zepyuri Nman” och ”Kef Chilini” och dessa blev snabbt stora hits. Ifjol släppte de sitt debutalbum som också det blev en stor hit.

Det är ännu inte bekräftat vad deras tävlingsbidrag i Eurovision 2024 i Malmö ska heta mer än att låten släpps inom en snar framtid.

 

Så gjorde Armenien sitt artist- och bidragsval

 

Även i år utsåg Armeniens nationella TV-bolag AMPTV sitt artist- och bidragsval internt, på samma sätt som de gjort de senaste ESC-säsongerna. Bägge valen offentliggörs nu i slutet av uttagningssäsongen.

 


 

Kommentera