Fahree representerar Azerbajdzjan i Eurovision 2024

NATIONELLA UTTAGNINGAR. TV-bolaget İctimai Television (İTV) har bekräftat att sångaren Fahree kommer att representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2024. Valet har gjorts internt.

 

Vem är Fahree?

Farhee, artistnamn för Fakhiri Ismayilov, född i Baku i Azerbajdzjan den 10:e april 1995 och även om han växte upp i en musikalisk familj var det juridik han studerade på universitetet. Men detta har han sedan det nya decenniet lagt bakom sig och sysslar nu med musik på heltid. År 2022 släppte han sin första låt, ”Dance” och har sedan dess släppt ytterligare singlar.

Härnäst ska han tävla i Eurovision Song Contest med en låt som ännu inte är presenterad, vare sig i musikvideoform eller med låttitel.

 

Så valde Azerbajdzjan artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2024

 

I ett inlägg på Facebook, publicerat i mitten av juli 2023, bekräftade İTV att de hade öppnat en antagning för att söka deltagande artister och låtar till sin uttagning. Exakt vilken form av uttagning som sedan avsågs blev inte officiellt presenterad mer än att bidrag kunde skickas in till sista september. Därefter har det hållits i olika auditions för att avgöra vilken artist och låt som ska få representera landet i Eurovision 2024 och den 7:e mars 2024 avslöjades det till sist vilken artist som hade valts ut. Tävlingsbidraget meddelas först några dagar senare.

 


 

Kommentera