Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Sandro representerar Cypern i Eurovision 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2020. För fjärde året på raken väljer Cypern sin artist och sitt tävlingsbidrag till Eurovision internt. Nu har deras val för år 2020 offentliggjorts.

 

Vem skickar Cypern?

För första gången sedan 2017 blir det en manlig soloartist som representerar Cypern i stora Eurovisionen. Den här gången har valet fallit på den amerikansk-grekiske sångaren Alessandro Rütten, som artist kallar sig för Sandro Nicolas. Det har gått rykten om den här artisten ett tag, men det var först den 29:e november (2019) som cypriotiska TV-bolaget CyBC presenterade honom officiellt.

Lite kort kan sägas att Alessandro/Sandro föddes och växte upp i Tyskland, där han musikaliskt också slog igenom genom sin medverkan i den tyska motsvarigheten till Idol-programmet The Voice. Därefter har han också representerat USA i musiktävlingen New Wave 2019, där han kom på sjätte plats. I den tävlingen tävlade han under sitt nya artistnamn Sandro, vilket han också kommer att göra i Eurovision (om inget annat meddelas). Så här såg hans framträdande ut där:

 

Det kan också tilläggas att Cypern blir det fjärde landet för Eurovision-säsongen 2020 att meddela sitt artistval. Tidigare har besked kommit från Belgien, Bulgarien och Spanien. Fler länder har dock meddelat att även de ska välja genom internval, men de har i skrivande stund inte gjort dessa val officiella än.

 

Hur blir det med låten?

Enligt ESCToday.com kommer namnet på den låt Sandro ska tävla med och vem eller vilka som ligger bakom bidraget att presenteras inom den närmaste tiden. Själva bidraget lär dock inte bli officiellt förrän tidigast i början av 2020. Så om Cypern fortsätter att tävla med bidrag i stil med “Fuego” och “Replay” eller om de väljer att gå åt ett helt annat genreval återstår alltså att se.

Kommentera gärna vad du tycker om Cyperns artistval!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen