Moldavien har bekräftat uttagningsmetod till Eurovision 2019

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det moldaviska TV-bolaget TRM var bland de sista att officiellt bekräfta sitt deltagande i Eurovision 2019. I mitten av december gick TRM ut med information att artist och bidrag ska väljas genom uttagningen O melodie pentru Europa 2019 som planeras att innehålla en semifinal följt av en avgörande final.

 

Antagning pågår till januari

För dig som är intresserad av att skicka in bidrag till uttagningen är den möjligheten öppen till och med fredagen den 18:e januari (2019). Enklaste sättet att skicka in er ansökan är via mejl: eurovision@trm.md

Vi har däremot inte lyckats hitta något regelverk, men det finns information för hur ni går tillväga om ni vill skicka in bidrag. Detta är vad TRM behöver av er:

 

– Ett formulär med information om vilka ni är (upphovspersoner samt artist).

– Ett juridiskt dokument som visar att ni äger upphovet till ert bidrag, samt där ni bekräftar att låten är ett originalverk som inte har offentliggjorts på någon officiell plattform före den 1:a september 2018.

– låtens text utskriven på papper (och är låten på något annat språk än rumänska krävs också en översättning).

– en demoversion av låten (i mp3-version).

– ett fotografi på artisten/duon/gruppen (i jpg-format).

 

Mer info om var ni hittar detta finns på TRM:s hemsida, och det är även dit ni bör höra av er om ni har frågor om regler och rutiner kring hur detta ska hanteras.

 

Vad händer sedan?

Det är i skrivande stund oklart hur processen efter antagningen ser ut, men det mest troliga är att en urvalsjury får i uppdrag att välja ut vilka artister och låtar som ska tävla. Vissa år har artister fått gå på en auditiondag men vi har inte fått bekräftat om TRM kommer att använda någon sådan 2019.

 

Ev. semifinal och final i mars

Enligt ESCToday.com planerar TRM att ha en semifinal inför den nationella finalen. Den skulle i sådant fall äga rum lördagen den 2:a mars, och själva finalen den 3:e mars. Dock, med tanke på att TRM ställde in semifinalen förra året (2018) så får vi se om det verkligen blir en semifinal efter att juryn (eller vem det nu blir) har valt ut startfältet.

 

Vi återkommer med mer information om Moldaviens uttagning så snart vi hör något mer.

 


 

Kommentera