P4 Nästa 2021: Alla lokala finaler avgjorda

PANELEN TIPSAR. Även om det inte blir någon joker från P4 Nästa till Melodifestivalen 2022 tänker vi ändå redovisa vilka artister som vann de lokala finalerna i årets uttagning.

 

Artisterna som tävlar om finalplatserna

Nedanstående artister vann respektive lokal uttagning. De listas i bokstavsordning efter distrikt.

 

 

Mer fakta

Finalen i årets P4 Nästa går av stapeln i Västerås den 3:e september och någon gång fram till dess kommer en riksjury från Sveriges Radio att välja ut åtta låtar av de 25 som vann sina uttagningar som får tävla om segern. Den slutgiltiga vinnaren, som röstas fram av en jury och av radiolyssnarna, kommer sedan att få sin låt spelad i SR P4 och låten testas även in på Svensktoppen.

Sedan tidigare i våras har det stått klart att ingen av riksfinalisterna kommer att erbjudas en plats i Melodifestivalen 2022, i alla fall inte som en joker. Om någon av artisterna vill tävla i Melodifestivalen måste man därför gå den vanliga vägen via antagningen/SVT:s val.

 


 

Kommentera