Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

P4 Nästa 2021: Alla lokala finaler avgjorda

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Även om det inte blir någon joker från P4 Nästa till Melodifestivalen 2022 tänker vi ändå redovisa vilka artister som vann de lokala finalerna i årets uttagning.

 

Artisterna som tävlar om finalplatserna

Nedanstående artister vann respektive lokal uttagning. De listas i bokstavsordning efter distrikt.

 

 

Mer fakta

Finalen i årets P4 Nästa går av stapeln i Västerås den 3:e september och någon gång fram till dess kommer en riksjury från Sveriges Radio att välja ut åtta låtar av de 25 som vann sina uttagningar som får tävla om segern. Den slutgiltiga vinnaren, som röstas fram av en jury och av radiolyssnarna, kommer sedan att få sin låt spelad i SR P4 och låten testas även in på Svensktoppen.

Sedan tidigare i våras har det stått klart att ingen av riksfinalisterna kommer att erbjudas en plats i Melodifestivalen 2022, i alla fall inte som en joker. Om någon av artisterna vill tävla i Melodifestivalen måste man därför gå den vanliga vägen via antagningen/SVT:s val.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen