Melodifestivalen 2022: Artisterna i deltävling 2

MELODIFESTIVALEN 2021. Nu på lördag (12:e februari) avgörs den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2022. Inför sändningen kommer vi att uppdatera dig kontinuerligt om allt som händer och först ut är presentationer om respektive artist i startfältet.

 

Foto & copyright: Per Kristensen, Warner Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

1. Liamoo – ”Bluffin”

Liam Cacatian Thomassen, eller LIAMOO som han är mer känd som, är en 24-årig artist och låtskrivare från Lidköping. Publikt slog han igenom i TV4-programmet Idol 2016 där han gick hela vägen från audition till final och sedan seger.

Två år senare solodebuterade LIAMOO i Melodifestivalen med låten Last Breath som tillsammans med Samir & Viktors bidrag i samma deltävling gick direkt till final där han slutade på sjätte plats. Året därpå tävlade han igen, den här gången tillsammans med Hanna Ferm, som han hade framfört en duett med i Idol 2017 (då Hanna tävlade). De framförde låten Hold You som tog sig till final och hamnade på tredje plats.

Nu är LIAMOO tillbaka igen en tredje gång i tävlingen och den här gången heter låten ”Bluffin”. Låtskrivarna bakom bidraget är Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic och Ali Jammali. Det kan tilläggas att Sami och Ali själva är med som duon Medina, däremot tävlar de först i den i den fjärde deltävlingen.

Följ gärna LIAMOO i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Foto & copyright: Tove Floss/Universal Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

2. Niello & Lisa Ajax – ”Tror du att jag bryr mig”

Artisten Niklas Grahn Linroth, mer känd som Niello, är en 34-årig hiphopartist från Malmö. Den 23-årige sångerskan Lisa Ajax kommer från Järfälla utanför Stockholm och slog igenom i Idol 2014 som hon vann. Nu kommer Niello och Lisa Ajax att tävla som en duo i Melodifestivalen 2022 med låten ”Tror du att jag bryr mig” som Niello har gjort tillsammans med Yvonne Dahlbom och Jesper Welander.

Det är första gången som Niello deltar i Melodifestivalen men för Lisa Ajaxs del är det fjärde gången. Hon tävlade första gången 2016 och det följde sedan både 2017 och 2019. Alla tre gångerna har hon tagit sig till final även om det senaste försöket gick via Andra chansen.

Följ gärna Niello i sociala medier via hans officiella Facebooksida och Instagramkonto.

Följ gärna Lisa Ajax i sociala medier via hennes officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


Foto & copyright: Ida Fia Sveningsson/Cardiac Records
Bilden är publicerad med tillstånd av Sony Music Sweden.

3. Samira Manners – ”I Want To Be Loved”

21-åriga Samira Manners kommer från Svedala i Skåne och i år debuterar hon i Melodifestivalen även om hon har varit aktuell i musikbranschen sedan 2020 då hon släppte sin debutsingel Do It All Again. Efter det har hon släppt ytterligare musik och i år väntar alltså Melodifestivalens stora scen med låten ”I Want To Be Loved” som hon har gjort ihop med Fredrik Andersson.

Följ gärna Samira Manners i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Foto & copyright: Tove Floss/Universal Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

4. Alvaro Estrella – “Suave”

Sångaren Alvaro Estrella börjar bli veteran i Melodifestivalen då detta är hans fjärde deltagande i tävlingen varav det är tredje året på raken han är med. Första gången var redan 2014 då han åkte ut direkt i sin deltävling med låten Bedroom (trots att låten var hypad att gå vidare av media på plats). När han istället tävlade ihop med Mendez och Vamos amigos 2020 och ifjol (2021) med Baila Baila tog han sig till final via Andra chansen.

2022 tävlar han med låten ”Suave” som han har gjort ihop med Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Joy Deb.

Alvaro har även synts till bakom andra Melodifestivalartister men då som dansare och körsång. Under 2021 har han även synts till i musikalen Saturday Night Fever på Chinateatern i Stockholm i regi av Anders Albien.

Följ gärna Alvaro Estrella i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Foto & copyright: Jan-Erik Lindkvist
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

5. Browsing Collection – “Face In The Crowd”

Hårdrocksbandet Browsing Collection bildades i Skövde år 2008 av Moa Lenngren och Carro Karlsson som träffades på en musiklektion på högstadiet och bestämde sig där att börja lira musik ihop. I en tidigare intervju med oss, gjord inför deras medverkan i P4 Nästa-finalen 2019, beskrev de bandets musikstil som hårdrock eller snarare “metalinfluerad punkrock med trallvänliga melodier och ett riktigt gött gung”.

Bandet består inte bara av Moa och Carro, utan inför deras första spelning behövde de en basist och då hoppade Moas lillasyster Nora Lenngren in, och hon har sedan valt att stanna kvar som fast bandmedlem. Därefter har olika medlemmar genom åren kommit och gått, men det var först när de fick in Mimi Brander på sång som de ansåg att de blivit kompletta. Denna kvartett kommer nu att tävla tillsammans i Melodifestivalen 2022!

Förutom sin tidigare medverkan i P4 Nästa har gruppen uppträtt på en rad olika festivaler och de har även släppt två album. Härnäst väntar Melodifestivalens stora scen där de tävlar med låten ”Face In The Crowd” som gruppen har gjort tillsammans med Sandra Bjurman och Jimmy Wahlsteen.

 


Foto & copyright: Axel Mazetti
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

6. John Lundvik – ”Änglavakt”

38-årige John Lundvik känner vi nog alla igen från hans medverkanden i Melodifestivalen men även i år från Let’s Dance och nu senast Sveriges Mästerkock VIP. Även om det inte blev någon seger i den sistnämnda tävlingen har det blivit det både i Melodifestivalen och Let’s Dance.

John har tidigare berättat om att musiken alltid har funnits med honom och 2010 debuterade han som låtskrivare då han var med och gjorde When You Tell the World You’re Mine som Björn Skifs och Agnes framförde på Kronprinsessan Victorias bröllop. John har sedan varit låtskrivare åt flera andra artister inte minst Anton Ewald vars Melodifestivallåt han stod bakom 2014.

2018 var det dags för John själv att kliva fram i rampljuset och det gjorde han i Melodifestivalen med My Turn som tog sig direkt till final och hamnade på tredje plats. Bara ett år senare var John tillbaka i tävlingen igen och nu med Too Late For Love som fick avsluta deltävlingarna och som senare skulle vinna Melodifestivalen och komma femma i Eurovision.

Anno 2022 är John tillbaka i Melodifestivalen, den här gången med en låt på svenska. Bidraget heter ”Änglavakt” och är gjord av John själv tillsammans med Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Benjamin Rosenbohm och Fredrik Sonefors.

Följ gärna John Lundvik i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Foto & copyright: Kristian Pohl/Emperial
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

7. Tone Sekelius – “My Way”

24-åriga Tone Sekelius är en välkänd Youtuber och artist som bland annat har gjort sig känd för låtarna Awakening” och ”One More In The Crowd”. Bägge släpptes under 2017 varav den sistnämnda blev den officiella Pridelåten på Stockholm Pride det året.

I början av 2021 kom Tone ut som transperson och efter det följde bland annat dokumentärserien om henne på Discovery+. Tone blir därmed den första transpersonen som tävlar i Melodifestivalen, och det gör hon med bidraget ”My Way” som hon har gjort tillsammans med Anderz Wrethov.

Följ gärna Tone Sekelius i sociala medier via det officiella Instagramkontot.

 


 

Kommentera