Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Litauen förbereder sig för Eurovizija 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Den 11:e januari 2020 är det premiär för en ny säsong av Litauens Eurovision-uttagning Eurovizija. Denna gång tävlar 36 artister och finalen hålls den 15:e februari.

Exakt vilka tävlande som har valts ut är inte helt känt, detta även om vissa namn har läckt ut i förväg. Dock vet vi inte om dessa artister är aktuella då en del namn tagits bort från listorna så därför avvaktar vi tills vidare information getts. Mer än 60 bidrag har rapporterats skickats in via den nationella antagningen, men det är således bara 36 av dem som fått en chans!

 

Förkortad uttagningssäsong väntar

De senaste åren har Litauens Eurovision-uttagningar gjort sig kända för att vara långa och utdragna, ibland upp till tio veckor. Men så blir det inte den här gången, för redan i september uppgav LRT i en kommuniké att uttagningen 2020 bara kommer att pågå i 6 veckor – och LRT håller vad de lovar!

Enligt det schema som släppts kommer det första programmet att avgöras lördagen den 11:e januari. Därefter följer ytterligare fyra sändningar på lördagar innan det är dags för finalen, som avgörs den 15:e februari. Alltså samma schema som Norska MGP har.

 

Fler förändringar i leken

Förutom att uttagningen är något förkortad har även några ytterligare förändringar meddelats. Bland annat får respektive artist bara tävla med ett bidrag genom hela uttagningen och under sändningarna kommer tittarnas resultat att hemlighållas till slutet av varje program. Dessutom kommer den jury som används i programmen ej sitta i studion utan de gör sin bevakning på annat håll.

 

Eurovision-representant bland programledarna

Vilka kommer då programleda Litauens uttagning 2020? Ja det blir en trio bestående av fjolårets värdpar Gabrielė Martirosian och Giedrius Masalskis. Dessutom får de uppbackning av sångerskan Ieva Zasimauskaitė, som senast 2018 representerade Litauen i Eurovision med låten When We’re Old, som hamnade på 12:e plats i Eurovision-finalen (vilket för övrigt är Litauens tredje högsta placering genom tiderna!)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen