Gästartister i semifinalerna i Eurovision 2024

EUROVISION 2024. Sveriges Television har nu presenterat vilka artister som har bjudits in som mellanakter till de två semifinalerna i Malmö. Det handlar om fem tidigare Eurovision-representanter varav fyra som sedan tidigare har minst en vinst vardera i bagaget.

 

Semifinal 1

Tisdagens semifinal, som sänds den 7:e maj, kommer att öppnas av artisterna Eric Saade (Sverige 2011), Eleni Foueira (Cypern 2018) och Chanel (Spanien 2022), vilka alla tre tidigare har tävlat i Eurovision. De kommer att framföra numret United by Music som även är slogan för årets tävling. Numret framförs med ett stort antal dansare på scenen.

När det kommer till mellanakterna blir det två sådana: en med Eurovision-vinnaren Johnny Logan (som vann 1980 och 1987 som artist och 1992 som låtskrivare för Irland) som precis som Loreen tillhör få artister som vunnit Eurovision mer än en gång och en med Benjamin Ingrosso, som har tidigare representerat Sverige i Eurovision 2018. Benjamin kommer att framföra ett antal låtar från sin senaste repertoar från den Europaturné han nyss varit ute på.

 

Semifinal 2

I torsdagens semifinal, som sänds den 9:e maj, har EBU än så länge bekräftat att trion Charlotte Perrelli, som vann Eurovision 1999 för Sverige (för 25 år sedan), Sertab Erener, som vann Eurovision för Turkiet 2003 (för 21 år sedan) och Helena Paparizou, som vann Eurovision för Grekland 2005 (för 19 år sedan) kommer att uppträda som en av mellanakterna i programmet. De kommer att bjuda på både egna och andras hits och det kommer även att bli en så kallad sing-along med publiken.

 


 

Kommentera