Sergey Lazarev representerar Ryssland i Eurovision 2019

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter mycket spekulationer är det officiellt bekräftat att artisten Sergey Lazarev gör comeback för Ryssland i Eurovision 2019. Tre år efter den nesliga tredjeplatsen i Stockholm är han tillbaka igen i leken.

Det var under torsdagen den 7:e februari som Sergey Lazarev intervjuades i rysk TV där han bekräftade att TV-bolaget RTR valt ut honom att för en andra gång representera Ryssland i Eurovision Song Contest. Sist vi fick skapa bekantskap med honom var i Stockholm 2016 då han tävlade med den mycket upphaussade låten You are the only one, som tog honom direkt till finalen där det till sist blev en tredjeplats. Han fick dock flest tittarpoäng men eftersom att jurygrupperna sänkte Ryssland såpass mycket blev det istället ukrainska Jamalas låt 1944 som tog segern den gången.

 

Under lördagen (9:e februari) kommer Sergey Lazarev att medverka i den ryska showen Hi, Andrey!, där det är förväntat att mer information kommer om Rysslands planer för Eurovision 2019.

 

Fakta om Sergey Lazarev

Sergey Lazarev är född den 1 april 1983 i Moskva, Ryssland. Sergey började sin bana till kändisskap som 10-åring då han började sjunga och skådespela. Som 14-åring hade han redan vunnit flera musiktävlingar för barn och gick sedan med i gruppen Neposedi, som också innehöll tjejerna som sedan bildade gruppen t.A.T.u. Samtidigt sjöng han i kör och spelade i flertalet pjäser. År 2004 gick han färdigt teater högskolan och var nu färdigutbildad skådespelare.

År 2000 fick han sin genombrott inom musiken då han blev en medlem av popgruppen Smash!! och gruppen hade ett flertalet av hits i Ryssland under början av det nya millenniet. Han inledde sin solokarriär 2005 och har sedan dess varit en av de största artisterna i sitt hemland.

Han deltog i Rysslands nationella uttagning till Eurovision Song Contest 2008 och slutade bakom vinnaren Dima Bilan, som sedan gick och vann hela tävlingen. Han har under de senaste åren släppt flertalet engelska låtar och hintat ett intresse att delta i Eurovision, och 2016 fick han äntligen sin chans. Under stora delar av tävlingen var han favorittippad att vinna allting men i slutskedet blev det ”bara” en tredjeplats.

Inför årets låt presenteras får ni gärna ta del av vad vi i Panelen tyckte om Sergeys låt 2016 (inför tävlingen ska tilläggas).

 

Internvalen som är klara för Eurovision 2019

Ryssland är alltså nu klara med sitt artistval, och det gäller även för Armenien, Belgien, Cypern, Finland, Makedonien, Nederländerna, San Marino och Österrike. Notera att Cypern är klara med både artist och bidrag, men än så länge har inte bidragets studioversion släppts.

När det gäller länder som valt artist och bidrag genom en nationell uttagning (med minst final) är just nu Albanien, Frankrike, Spanien och Tjeckien de som är helt klara.

 


 

Kommentera