Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Serhat tävlar igen för San Marino i Eurovision (2019)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det blir alltså en comeback för den turkiska sångaren Serhat i Eurovision för ministaten San Marino! Detta kunde det sanmarinska TV-bolaget SMRTV bekräfta under en presskonferens som hölls måndagen den 21:a januari.

 

Förändrad uttagningsprocess

Ifjol (2018) var det första gången som San Marino valde artist och bidrag genom en nationell uttagning. Men anno 2019 är man således tillbaka på internval igen, en metod man tidigare använt alla andra år man deltagit i Eurovisionen. I år (2019) kommer San Marino att delta för 10:e gången i Eurovisionen och då har SMRTV uppgett att man har velat satsa lite extra på sin artist.

Efter en tids spekulationer om vilken artist som det då skulle komma att bli, däribland ett rykte om artisten Rodrigo Alves som är mer känd som ”The Human Ken Doll”, så kom alltså nyheten den 21:a januari att den turkiska artisten Serhat, som tidigare representerade San Marino i Eurovision 2016, nu gör comeback och tävlar en andra omgång för ministaten i Eurovisionen. Han blir nu den andra artisten som tävlar mer än en gång för San Marino. Men rekordet innehas som bekant av Valentina Monetta som deltagit inte mindre än fyra gånger (2012, 2013, 2014 och 2017)!

 

Vem är Serhat?

Serhat (artistnamn för Ahmet Serhat Hacıpaşalıoğlu) är född den 24 oktober 1964 i Istanbul, Turkiet. Han inledde sin karriär som producent på sitt egna bolag som han grundade år 1994. Han har varit med i en rad olika TV-program. Först år 1997 inledde han sin musikkarriär med låten “Rüya-Ben Bir Daha” som sedan år 2005 följdes upp med Total Disguise i duett med Viktor Lazlo. Det finns även en version i duett med Helena Paparizou.

År 2016 gjordes sig Serhat känd för Eurovisionpubliken då han tävlade med låten ”I Didn’t Know”, som gjordes av Olcayto Ahmet Tuğsuz och Nektarios Tyrakis. Inför tävlingen spelades ett otal versioner in av låten, bland annat en balladversion och en discoversion, där det det blev den senare som man tävlade med. Trots ett rätt spektakulärt scenframträdande i sann discoanda (se klippet nedan) så tog han sig inte till final utan stannade på 12:e plats i den första semifinalen i Stockholm.

 

Vad blir det då för låt denna gång?

I skrivande stund har SMRTV inte gått ut med någon mer information om vilket bidrag som Serhat kommer att tävla med i Tel Aviv 2019, utan det lär avslöjas framåt tiden här under nationella-perioden som just nu pågår för fullt.

Kommentera gärna vad du tycker om att Serhat gör comeback för San Marino!

 

Vilka fler är klara?

Sedan tidigare är Armenien, Belgien och Cypern klara med sina internval av artist till Eurovision 2019 (Cypern är klara med både artist och låt, men låten har inte släppts officiellt än). När det gäller länder som valt artist och bidrag genom en nationell uttagning (med minst final) är just nu Albanien och Spanien de som är helt klara.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen