Srbuk representerar Armenien i Eurovision 2019

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det armeniska TV-bolaget AMPTV har valt att lägga ned sin tidigare uttagning Depi Evratesil, åtminstone kring valet av artist. Fredagen den 30:e november 2018 kom nämligen beskedet att AMPTV internt valt ut sångerskan Srbuk att representera Armenien i Eurovision 2019.

 

Vem är Srbuk?

Srbuhi Sargsyan, eller Srbuk som hon kallar sig som artist, är född den 3:e april 1994 i Armeniens huvudstad Jerevan. Hon är sångerska som gjorde sig känd för hemmapubliken genom sin medverkan i Armeniens första upplaga av Idol-tävlingen X Factor. Det blev aldrig någon seger men en fin andraplats och starten för hennes artistkarriär. Bland annat har Srbuk släppt låtar som Yete Karogh Es och nu under denna höst släpptes låten Half a Goddess. Förutom X Factor har Srbuk tävlat i flera andra liknande tävlingar, bland annat i Ukrainas The Voice.

Vad tror du om Srbuks chanser i Eurovision 2019? Kommentera gärna nedan!

 

Internval för Armenien

Efter två år med den nationella publika uttagningen Depi Evratesil återgår armenisk TV till att välja internt – åtminstone nu gällande artistvalet. För det finns oklarheter kring hur valet av låt ska göras, eftersom att armenisk TV vill ha in förslag på bidrag från intresserade låtskrivare. Om du är intresserad att försöka vilja vara en del av Armeniens team i Tel Aviv så ska du mejla in din låt till följande adress: selection@armtv.com

Deadline är 10:e januari 2019.

Armenien är första landet ut för säsong 2019 som presenterar sitt artistval. Fler sådana kommer att dyka upp innan alla val är gjorda i mars.

 

Armenien i Eurovision 2018

I Eurovision 2018 var det sångaren Sevak Khanagyan som representerade Armenien med låten ”Qami”. Han framförde sin låt i den första semifinalen men röstades inte vidare till finalen. Detta var andra gången sedan Armeniens debut i Eurovisionen som landet ej kvalade vidare till en Eurovisionfinal (första gången skedde år 2011).

Så här såg liveframträdandet ut i semifinalen:

 


 

Kommentera