Srbuk representerar Armenien i Eurovision 2019


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: AMPTV.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det armeniska TV-bolaget AMPTV har valt att lägga ned sin tidigare uttagning Depi Evratesil, åtminstone kring valet av artist. Fredagen den 30:e november 2018 kom nämligen beskedet att AMPTV internt valt ut sångerskan Srbuk att representera Armenien i Eurovision 2019.

 

Vem är Srbuk?

Srbuhi Sargsyan, eller Srbuk som hon kallar sig som artist, är född den 3:e april 1994 i Armeniens huvudstad Jerevan. Hon är sångerska som gjorde sig känd för hemmapubliken genom sin medverkan i Armeniens första upplaga av Idol-tävlingen X Factor. Det blev aldrig någon seger men en fin andraplats och starten för hennes artistkarriär. Bland annat har Srbuk släppt låtar som Yete Karogh Es och nu under denna höst släpptes låten Half a Goddess. Förutom X Factor har Srbuk tävlat i flera andra liknande tävlingar, bland annat i Ukrainas The Voice.

Vad tror du om Srbuks chanser i Eurovision 2019? Kommentera gärna nedan!

 

Internval för Armenien

Efter två år med den nationella publika uttagningen Depi Evratesil återgår armenisk TV till att välja internt – åtminstone nu gällande artistvalet. För det finns oklarheter kring hur valet av låt ska göras, eftersom att armenisk TV vill ha in förslag på bidrag från intresserade låtskrivare. Om du är intresserad att försöka vilja vara en del av Armeniens team i Tel Aviv så ska du mejla in din låt till följande adress: selection@armtv.com

Deadline är 10:e januari 2019.

Armenien är första landet ut för säsong 2019 som presenterar sitt artistval. Fler sådana kommer att dyka upp innan alla val är gjorda i mars.

 

Armenien i Eurovision 2018

I Eurovision 2018 var det sångaren Sevak Khanagyan som representerade Armenien med låten “Qami”. Han framförde sin låt i den första semifinalen men röstades inte vidare till finalen. Detta var andra gången sedan Armeniens debut i Eurovisionen som landet ej kvalade vidare till en Eurovisionfinal (första gången skedde år 2011).

Så här såg liveframträdandet ut i semifinalen:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen