Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Pænda representerar Österrike i Eurovision 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det österrikiska TV-bolaget ORF fortsätter att välja internt till Eurovision Song Contest, och i år (2019) blir det sångerskan Pænda som man skickar som representant till tävlingen.

Låten hon ska tävla med heter ”Limits” och den kommer att presenteras inom de kommande veckorna. Det finns än så länge inte så mycket mer information om själva bidraget, så vi får helt enkelt avvakta och se tills den officiella studioversionen släpps!

 

Vem är då Pænda?

Artisten Pænda heter egentligen Gabriela Horn och är född den 25 januari 1989 i Deutschlandsberg, Styria i Österrike. Sedan 14 års ålder har hon arbetat med musiken efter att hon då skrev sin första låt. När hon sedan insåg att det var musiken hon ville satsa på flyttade hon till Wien där hon studerade jazz. År 2015 lanserade hon projektet Pænda, och efter att ha lanserat sig själv och sitt musikprojekt med låtar som Waves, Good Girl och Paper-thin har hon nu fått äran att tävla för Österrike i Eurovision 2019! Därmed tar hon ytterligare ett steg att lansera sig själv på den internationella musikmarknaden.

Mer info om Österrikes Pænda kommer ni att få i samband med våra inför-presentationer i vår, nu ser vi mest fram emot att få höra Österrikes bidrag!

 

Österrike i Eurovision 2018

År 2018 blev det första året på fyra år i Eurovisionen då Österrike hade vittring på att åter ta hem segern. Den gången handlade det om artisten Ceasar Sampson och hans ”Nobody But You” som i finalen vann juryröstningen. Men eftersom att tittarna inte rankade Österrike högre än plats 13 blev det ingen ny guldmedalj. Trots tittartappet blev det totalt sett en tredjeplats för Österrike vilket blev den första medaljplatsen som Österrike hamnat på sedan Conchitas seger i Köpenhamn 2014.

Så här såg hans liveframträdande ut:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen