Darude feat. Sebastian Rejman för Finland i Eurovision 2019

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Finska TV-bolaget YLE har bekräftat sitt interna artistval som kommer att få representera Finland i Eurovision 2019.

För andra året i rad har alltså finska YLE valt modellen att välja artist till Eurovision internt, medan låten kommer att väljas genom en mindre final av UMK. Detta istället för som det varit tidigare år med final/längre uttagning med flera olika artister med varsitt tävlingsbidrag.

 

Så vem blev det då?

Den här gången har YLE valt ut Dj Darude, eller Ville Virtanen som han egentligen heter, som representant. Det här är en av Finlands mest kända artister som verkat i branschen sedan 1990-talet. Främst är han känd för sin hit ”Sandstorm” som släpptes 1999 (för 20 år sedan i år). Se klippet nedan:

Det har självklart blivit fler låtar än bara denna, men just ”Sandstorm” lyckades bli en megahit världen över som sedan den lades upp på YouTube haft över 140 miljoner visningar. Det är inte dåligt!

 

Sjunger inte själv – får sångare med sig på scenen

På scenen i Tel Aviv (och nu självklart hela vägen fram till Eurovisionen) kommer Darude endast i vanlig ordning att dj:a. Alla sånginsatser kommer istället att göras av sångaren Sebastian Rejman som är känd från gruppen The Giant Leep.

 

Vad händer nu?

Som tidigare nämnt kommer den här duon att tävla i en mindre UMK-final som avgör vilket tävlingsbidrag som de får med sig till Tel Aviv. Precis som ifjol är det tänkt att vara tre bidrag som väljs ut och som framförs och därefter är det upp till publiken/jury att avgöra vilket bidrag som är bäst. Finalen kommer att hållas lördagen den 2:a mars i Logomo, Åbo med Krista Siegfrids och Mikko Silvennoinen som programledare.

Tävlingsbidragen kommer att offentliggöras under februari.

 

Kommentera gärna vad du tycker om Finlands artistval!

 

Finland i Eurovision 2018

I Eurovision 2018 var det sångerskan Saara Aalto som internt valdes ut för Finland, medan bidraget valdes genom en UMK-final. Det vinnande bidraget hette ”Monsters”. Även om Saara Aalto sedan bara blev 25:a av 26 bidrag i finalen så lyckades hon ändå ta Finlands första finalplats på fyra år och att därmed öka självförtroendet för kommande år.

Så här såg hennes framträdande ut i finalen i Lissabon:

 


 

Kommentera