Lyssna på Armeniens tävlingsbidrag i Eurovision 2023

EUROVISION 2023. Efter en tids väntan har nu Armeniens representant i årets Eurovision, sångerskan Brunette, fått sitt tävlingsbidrag officiellt presenterat.

Bidraget som har valts ut heter ”Future Lover” och finns att se på i nedanstående musikvideo:

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter förra årets virala succé med Rosa Linn (vars låt ”Snap” fick långt över 300 miljoner streams) är det i år dags för sångerskan Brunette att få representera Armenien i Eurovision. I början av februari offentliggjordes artistvalet och först nu i slutet av uttagningssäsongen meddelade TV-bolaget AMPTV vilket tävlingsbidrag som Brunette får med sig till Liverpool. Bidraget släpptes officiellt den 15:e mars.

 

Vem är Brunette?

Brunette, artistnamn för Elen Yeremyan, är ett känt namn på den armeniska musikscenen som har hållit på med musik sedan barnsben. Hon beskriver sig själv som en singer-songwriter som gör både text och musik till sig själv i framförallt musikgenren RnB. Till dags dato har hon inte släppt så många låtar men av de som går att hitta, bland annat på YouTube, har haft mycket visningar däribland låtarna Bac kapuyt achqerd, Smoke breakoch Gisher. Nu är det dags för nästa scen – ESC-scenen i Liverpool och där kommer hon att framföra bidraget ”Future Lover”!

 


 

Kommentera