Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Decemberomröstning för Tjeckien inför Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Urvalet till den tjeckiska finalen kommer som tidigare sagt ske genom en onlineröstning. Upplägget inför uttagningen har nu blivit presenterat.

 

Vad har hänt?

I augusti 2021 bekräftade ČT att de kommer till start i Eurovision 2022, även om det fanns en inledningsvis tvekan. Däremot öppnades en antagning och när den sedan hade stängts visade det sig att det fanns ett stort intresse att medverka. ČT överlämnade de godkända bidragen till en jury som i sin tur lyssnade och valde ut sina favoriter.

 

Onlineröstning i december

Den 6:e december kommer ČT att presentera vilka låtar juryn har valt ut till onlineuttagningen. En dag senare, den 7:e december, kommer en onlineröstning att påbörjas som hålls öppen fram till den 15:e december, och redan dagen därpå (16:e december) är det sagt att vinnaren kommer att presenteras. Det är sagt att lika delar jury- och publikröstning kommer att avgöra resultatet som bygger på liveframträdanden och inte musikvideos.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen