Decemberomröstning för Tjeckien inför Eurovision 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Urvalet till den tjeckiska finalen kommer som tidigare sagt ske genom en onlineröstning. Upplägget inför uttagningen har nu blivit presenterat.

 

Vad har hänt?

I augusti 2021 bekräftade ČT att de kommer till start i Eurovision 2022, även om det fanns en inledningsvis tvekan. Däremot öppnades en antagning och när den sedan hade stängts visade det sig att det fanns ett stort intresse att medverka. ČT överlämnade de godkända bidragen till en jury som i sin tur lyssnade och valde ut sina favoriter.

 

Onlineröstning i december

Den 6:e december kommer ČT att presentera vilka låtar juryn har valt ut till onlineuttagningen. En dag senare, den 7:e december, kommer en onlineröstning att påbörjas som hålls öppen fram till den 15:e december, och redan dagen därpå (16:e december) är det sagt att vinnaren kommer att presenteras. Det är sagt att lika delar jury- och publikröstning kommer att avgöra resultatet som bygger på liveframträdanden och inte musikvideos.

 


 

Kommentera