Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Nedräkningen till Eurovision 2016 har startat

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


countdown_stockholm

Foto: ESC-Panelen.

EUROVISION 2016. Onsdagen den 23:e mars 2016 invigde Stockholm stads finansborgarråd Karin Wanngård den officiella nedräkningen till Eurovision 2016. Nedräkningen är en slags staty på Norrmalmstorg som räknar ned antalet dagar, timmar, minuter och sekunder till Eurovisionfinalen börjar.

Ovanför nedräkningsklockan är en en maskrosblomma i 3D skulptur placerad, som är årets symbol av Eurovision. Årets slogan är ju som bekant ”Come Together” och är verkligen ett viktigt budskap i dessa tider. När vi på ESC-Panelen besökte Norrmalmstorg under måndagen den 28:e mars stod nedräknaren på 47 dagar (bilden ovan illustrerar detta)!

Nedan en video från ceremonin:

 

Med detta laddar vi nu upp till de stora festligheterna i huvudstaden!

/ESC-Panelen

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen