Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Måns Zelmerlöw och Edward af Sillén är SVT:s kommentatorer i Eurovision 2017

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2017. Det blir veteranen Eward af Sillén och Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöw som ska kommentera Eurovision 2017 i Sveriges Television. Detta har SVT bekräftat för olika medier. Det är första gången på nio år som en manlig duo kommenterar Eurovision för SVT.

Edward af Sillén har kommenterat Eurovision Song Contest för SVT:s räkning vid hela 6 tillfällen tidigare, och nu blir det således han sjunde gång. Alla tidigare gånger har Edward haft med sig kvinnliga kommentatorskollegor men denna gång blir det alltså tillsammans med en mycket välkänd man – Måns Zelmerlöw, som ju vann hela tävlingen 2015 och som dessutom var programledare ifjol. Då med manus av bl.a. Edward af Sillén. Men nu gör Måns debut som kommentator.

Denna duo kommer att kommentera bägge semifinalerna och finalen som går av stapeln i Kiev den 9:e, 11:e och 13:e maj 2017.

 

Edwards kommenteringsår

Dessa år har Edward af Sillén kommenterat Eurovision för SVT:s räkning:

  • 2009 med Shirley Clamp
  • 2010 med Christine Melzer
  • 2011 med Hélène Benno
  • 2012 med Gina Dirawi
  • 2014 med Malin Olsson
  • 2015 med Sanna Nielsen

År 2013 och 2016 arbetade Edward af Sillén med manuset till hela tävlingen varför istället Josefine Sundström (2013) respektive Lotta Bromé (2016) hade ansvaret för kommenteringen då.

 

Wiktoria avlämnar Sveriges finalpoäng

Foto: ESC-Panelen.

SVT har också gjort klart att det blir sångerskan Wiktoria (bilden ovan) som kommer att presentera Sveriges poäng i finalen av Eurovision 2017 den 13:e maj. Wiktoria har vi som bekant sett tävla i Melodifestivalen både 2016 och 2017, och ifjol var hon också en del av SVT:s ”Inför Eurovision”-panel.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen