Måns Zelmerlöw och Edward af Sillén är SVT:s kommentatorer i Eurovision 2017

EUROVISION 2017. Det blir veteranen Eward af Sillén och Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöw som ska kommentera Eurovision 2017 i Sveriges Television. Detta har SVT bekräftat för olika medier. Det är första gången på nio år som en manlig duo kommenterar Eurovision för SVT.

Edward af Sillén har kommenterat Eurovision Song Contest för SVT:s räkning vid hela 6 tillfällen tidigare, och nu blir det således han sjunde gång. Alla tidigare gånger har Edward haft med sig kvinnliga kommentatorskollegor men denna gång blir det alltså tillsammans med en mycket välkänd man – Måns Zelmerlöw, som ju vann hela tävlingen 2015 och som dessutom var programledare ifjol. Då med manus av bl.a. Edward af Sillén. Men nu gör Måns debut som kommentator.

Denna duo kommer att kommentera bägge semifinalerna och finalen som går av stapeln i Kiev den 9:e, 11:e och 13:e maj 2017.

 

Edwards kommenteringsår

Dessa år har Edward af Sillén kommenterat Eurovision för SVT:s räkning:

  • 2009 med Shirley Clamp
  • 2010 med Christine Melzer
  • 2011 med Hélène Benno
  • 2012 med Gina Dirawi
  • 2014 med Malin Olsson
  • 2015 med Sanna Nielsen

År 2013 och 2016 arbetade Edward af Sillén med manuset till hela tävlingen varför istället Josefine Sundström (2013) respektive Lotta Bromé (2016) hade ansvaret för kommenteringen då.

 

Wiktoria avlämnar Sveriges finalpoäng

Foto: ESC-Panelen.

SVT har också gjort klart att det blir sångerskan Wiktoria (bilden ovan) som kommer att presentera Sveriges poäng i finalen av Eurovision 2017 den 13:e maj. Wiktoria har vi som bekant sett tävla i Melodifestivalen både 2016 och 2017, och ifjol var hon också en del av SVT:s ”Inför Eurovision”-panel.

 


 

Kommentera