Inför Mello-finalen 2021: Lär känna Klara Hammarström

Foto: Janne Danielsson/SVT (bild hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför finalen tänkte vi att du ska få lära känna artisterna som tävlar i startfältet och deras tävlingsbidrag. Näst ut är Klara Hammarström!

 

 • Artist
  Klara Hammarström
 • Bidrag
  ”Beat of Broken Hearts”
 • Låtskrivare
  David Kreuger, Fredrik Kempe, Niklas Carson Mattson, Andreas Wijk
 • Deltar i final för
  första gången (på två försök).

 

Röstningsinformation

 • Hjärtrösta via Melloappen/Mello tillsammans
 • Ring 099–208 02
  (kostar 3,60 kr/samtal)
 • Ring 099–908 02
  (kostar 9,90 kr/samtal, varav 9,20 kr går oavkortat till Radiohjälpen)

 Klara Hammarström kom tillbaka till Melodifestivalen efter att ifjol debuterat med låten Nobody som var inte långt ifrån att lyckas gå vidare till i alla fall Andra chansen. I år fick hon sin revansch då hon först tog sig till Andra chansen där hon sedan slog ut Efraim Leos ”Best of Me” och är nu i final.

 

Tävlar med en helt annan genre

Det bidrag Klara tävlar med fick hon höra redan för ett år sedan då låtskrivarna David Kreuger, Fredrik Kempe och Niklas Carson Mattson, låtskrivare som hon för övrigt arbetar med, hade arbetat fram en demo. Klara hade då själv gjort ett antal låtar som hon ville ställa upp med i Melodifestivalen med och hade då fokus på det. Men när hon fick prova att sjunga in “Beat of Broken Hearts” så visste hon att hon hade funnit rätt låt.

– Det har varit riktigt spännande att få göra resan i år med riktiga rävar i Mello som gjort det tidigare. Det känns väldigt tryggt och rätt skönt att de satsar och tror på mig, det är väldigt roligt, säger Klara.

 

Några av de stora skillnaderna mot fjolårets bidrag är att Klara är ensam på scenen och att låten är i en helt annan genre mot hur det var i Melodifestivalen 2020. En annan skillnad som Klara själv nämner är att hon tycker att årets låt är mer djupare och mognare och att det är en låt där hon får använda hela sitt register.

– I årets låt hörs min röst och det är det största instrumentet medan förra året hade jag väldigt många andra instrument som dans och låtljud. De ligger inte i samma area, men det är kul för jag är ung och vill inte begränsa mig till en låt eller typ av låtar, utan jag är själv en väldigt bred artist och det är roligt att göra olika saker. Det är det som är min comfort zone-grej att nu ska jag visa upp en sida som är mer sårbar än det tidigare. Bägge låtarna är väldigt tuffa att köra live men här får jag ta fram en lite mer känsligare sida, säger hon.

 

Har höga mål – vill till Eurovision

Klara har högt uppsatta mål för sin medverkan i årets Melodifestival, inte minst efter att hon snubblade på mållinjen i sin deltävling ifjol.

– Jag är en riktig tävlingsmänniska så att absolut i år har jag lite högre krav. Jag vet inte hur nära det var förra året för att gå vidare men det var en väldigt tuff deltävling, säger hon.

 

Om det nu skulle gå hela vägen, och då menar till Eurovision så skulle Klara bli väldigt nöjd.

– Det hade varit så sjukt stort och kul! Då hade jag laddat om för att verkligen representera Sverige. Jag hade utstyrslat numret lite till och lagt till en till växel. Så det är absolut ett mål, säger Klara.

 

Hemliga projekt väntar

Till sist är vi också nyfikna på vad som väntar Klara framåt. En del saker får hon dessvärre inte berätta om men hon lovar i vart fall att det blir mer musik.

– Jag ska släppa en sommarsingel och inte så  långt efter Mello kommer det en singel. Förhoppningsvis en EP i år. Sedan vill jag spela live och så ska vi försöka göra en featuring med någon artist utomlands hade varit roligt. Det kommer också en del TV-grejer att se fram emot, säger hon.

 

Tidigare framträdanden

Årets bidrag

 

Övriga Melodifestivalbidrag

 • 2020: tävlade med Nobody som kom på femte plats i sin deltävling.

 


 

Kommentera