Intervju med Amanda Aasa inför P4 Nästa-finalen 2019

P4 NÄSTA 2019 – INTERVJU. Lördagen den 24:e augusti avgörs finalen i P4 Nästa 2019. En av finalisterna är Amanda Aasa som representerar P4 Västernorrland med bidraget ”Gå Hem”. Inför finalen fick vi oss en pratstund med henne där vi fick reda på mer om vem hon är som artist och om hennes tävlingsbidrag. Såklart är vi även nyfikna på hur det känns för henne att ha blivit utvald att tävla i årets riksfinal.

 

I TV4:as Idol 2014 var det en audition som stack ut bland de andra, den när sångerskan Amanda Aasa sökte till tävlingen med sin egenskriva låt Wrong Chemistryoch tog hela juryn med storm och gick vidare till slutaudition. Hennes första audition blev även den säsongens mest tittade audition. Men trots det så tog resan slut redan efter gruppmomentet i slutaudition. Däremot var resan inte över för Amanda som efteråt fick kontakt med Anders Bagge, som satt i juryn det året, som valde att signa henne, vilket möjliggjorde ett första singelsläpp. Vad hände då efter det?

– Jag hamnade av olika anledningar på villovägar i ett par år och trodde att jag skulle sluta med musik. Sedan sökte jag till Musikmakarna våren 2018, kom in, och där hittade jag de sammanhang jag sökt efter hela livet för att kunna göra det jag verkligen velat som artist, säger Amanda.

 

Agerade förband åt andra artister

Något annat som Amanda också har gjort är att hon har uppträtt på festivaler och har agerat förband åt artister som Miss Li, Dotter och Den svenska björnstammen. Dessutom har hon tidigare erfarenhet av att delta i P4 Nästa.

År 2018 skickades låten Drown Me in till P4 Nästa och kom med i P4 Hallands uttagning. Amanda, som framförde låten, vann i den lokala uttagningen, men sedan tog det stopp att bli utvald att tävla i riksfinalen. Men Amanda tog nya tag och i år (2019) skickades en ny låt in. Och det med mycket kort varsel.

– Vi fick för oss att skriva en låt två dagar innan deadline, skicka in och bara se vart låten tog vägen, säger Amanda.

Den här gången skickades låten ”Gå hem” in, och Amanda och hennes låtskrivarkollegor Siri Jansson och Erik Grahn skickade in låten till P4 Västernorrlands uttagning och kom med. I den lokala finalen den 15:e maj ställdes Amanda mot fyra andra tävlande och tog hem segern. Sedan blev det väntan över sommaren, men nu med positivt besked!

-Tackar! Jag vinner en länsfinal för andra året i rad och är väldigt glad att det ledde hela vägen till riksfinalen denna gången, säger Amanda.

 

Hur skulle du beskriva ditt tävlingsbidrag ”Gå hem”?

”Gå Hem” handlar om att tröttna på att bli tagen för givet i en vänskapsrelation och att lämna den bakom sig, säger Amanda.

 

”Internationellt, naket och väldigt annorlunda”

När det kommer till musik säger Amanda att hon lyssnar väldigt lite på musik, vilket gör att hon inte har någon riktig idol. Däremot har hon alltid följt sångaren Jason Mraz eftersom hon anser att han skriver bra texter och att han vågar låta berättelsen ta stor plats i den musik han gör. Den musikstil som Amanda använder i sitt artisteri och musikskapande beskriver hon som när Billie Eilish möter Ed Sheeran.

– När han är sexig, fast på svenska. Internationellt, naket och väldigt annorlunda från annan svensk pop, tillägger hon.

 

Vill gärna tävla i Melodifestivalen

Förutom själva finalen i P4 Nästa, där en av startfältets tävlande kommer att få sin låt spelad i radion och testad på Svensktoppen senare i höst, så har ju också SVT ett bonuserbjudande till en av finalisterna, nämligen en artistplats i Melodifestivalen 2020. Vi är nyfikna på hur Amanda ser på möjligheten att bli utvald till joker.

– Jag tror att det skulle kunna vara en rolig resa att vara en del av. Med rätt organisation och team skulle Mello vara en mycket intressant möjlighet att debutera, säger hon.

 

Med det så tackar vi så mycket för den här intervjun och önskar Amanda Aasa ett stort lycka till i P4 Nästas Riksfinal som avgörs i Linköping lördagen den 24:e augusti.

 


Fakta


 • Tävlingsbidrag
 • ”Gå hem”

 • P4-distrikt
 • Västernorrland

 • Beskriv dig själv med tre ord
 • Tydlig, företagsam och trevlig.

 • Följ gärna Amanda Aasa i sociala medier:
 • Hemsida: amandaaasa.com
 • Instagram: @amanda.aasa
 • Facebook: Amanda Aasa
 • Spotify

 


 

Kommentera