Inför: Andra chansen, Melodifestivalen 2021

MELODIFESTIVALEN 2021. Denna lördag (6:e mars) avgörs Andra chansen i Melodifestivalen 2021 från Annexet i Stockholm. Vi berättar mer om startfält, tävlingsupplägg och röstningsregler, samt även hur spelbolagen tippar resultatet.

Det är för övrigt första gången sedan 2006 som Andra chansen hålls i Stockholm, och det beror på coronapandemin och dess publikrestriktioner som i år har omöjliggjort att SVT kan åka runt på turné med Melodifestivalen samt ta in publik i arenan.

Fram till lördag kl. 18:00: Välj dina favoriter i duellerna »

 

Grundläggande info


Fakta


 • Datum:
 • 2021-03-06

 • Tid:
 • 20:00-21:30 CET

 • Programledare:
 • Shirley Clamp och Christer Björkman

 • Plats:
 • Annexet, Stockholm

 • Röstningsprocess:
 • Tittarna röstar vidare fyra bidrag till final, vilket sker i duellform.

 • TV-bolag/Stream:
 • SVT1 & SVT Play – Länk

 

Startfält

De tävlande listas i startordning och duellordning

 

 

Röstningsinformation


Tävlingsupplägg

I Andra chansen möts bidragen i dueller som är fyra till antalet och som generar en vinnare per duell.

Varje duell har två tävlande och det är du som tittare som har möjligheten att avgöra vilket bidrag som ska gå till final.

Omröstningen i alla fyra dueller är öppen fram till dess att samtliga låtar har framförts, och först i slutet av programmet stängs slussarna och resultatet räknas samman.

 

Vilka går vidare?

Var och en av de åtta röstningsgrupperna röstar, där varje röstningsgrupps favoritbidrag i respektive duell får 1 poäng. Vinnaren är den som får flest poäng, dvs. minst fem eller mer av maximalt åtta.

Om en match blir oavgjord, det vill säga 4-4, räknas istället antalet röster bidragen fått och den som fått flest röster går till final.

Det är först efter finalen som SVT avslöjar hur många poäng/röster respektive vinnarbidrag fick.

 

Röstningsnummer

Antingen röstar du i Mello-appen (du måste ange din ålder för att rösta), eller så telefonröstar du. Varje bidrag har följande telefonnr (byt ut X mot startnumret 1 till 8):

099-208 0X (kostar 3,60 kr/samtal)

099-908 0X (kostar 9,90 kr/samtal, varav 9,20 kr går oavkortat till Radiohjälpen)


Kom ihåg:

Du kan ringa max 20 gånger per nummer och sändning. Med appen kan du ge upp till fem röster per bidrag.

Nytt för i år är att du kan rösta på alla bidrag redan från programmets början. Istället för att duellerna bara har startnummer 1 eller 2 läggs nu även nr 3, 4, 5, 6, 7 och 8 till.

 

 

Vad säger spelbolagen?


Enligt en sammanställning av vad spelbolagen säger ser det ut som att det skulle bli följande resultat i Andra chansen (med snittodds* inom parentes):

Med reservation för ev. förändringar inför sändningen (oddscheck den 5/3 kl 21:00 CET).

 

Duell 1

 

Duell 2

 

Duell 3

 

Duell 4

 

* Snittoddsen är en sammanvägning av sju spelbolags odds inför programmet. Observera att dessa siffror kan komma att justeras inför sändningen eftersom oddsen har en tendens att förändras inför avgörandet. Senaste oddscheck för denna deltävling gjordes den 5:e mars kl. 21:00 CET.

 


 

Kommentera