Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Semifinalfördelningen i Serbiens Beovizija 2020 presenterad

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. I januari meddelade det serbiska TV-bolaget RTS vilka 24 bidrag som valts ut till uttagningen Beovizija. Nu har även ordningen för vilka bidrag som ska tävla i respektive semifinal offentliggjorts.

 

Här nedan listas respektive akt i semifinalordning och därefter i bokstavsordning efter artistnamn:

Semifinal 1 (28:e februari)

 1. Andrija Jo – Oči meduze
 2. Amvon duo i Bilija – Raj
 3. EJO – Trag
 4. Igor Simić – Ples za rastanak
 5. Ivan Kurtić ft. Mistik Cello – Sabajle
 6. Karizma – Ona me zna
 7. Marko Marković – Kolači
 8. Milica Mišić – Kiša
 9. Neda Ukraden – Bomba
 10. Sanja Bogosavljević – Ne puštam
 11. Srđan Lazić – Duša i telo
 12. Thea Devy –Sudnji dan

Semifinal 2 (29:e februari)

 1. Ana Milenković – Tajna
 2. Bane Mojićević – Svet sa Prokletija
 3. Bojana Mašković – Kao muzika
 4. Bora Dugić i Balkubano – Svadba velika
 5. Hurricane – Hasta La Vista
 6. Ivana Jordan – Vila
 7. Lazar Živanović – Puklo je nebo
 8. LIFT –Samo mi kaži
 9. Milan Bujaković feat. Olivera Popović – Niti
 10. Naiva – Baš baš
 11. Nenad Ćeranić – Veruj u sebe
 12. Rocher etno bend – Samo ti umeš to

 

Mer info om uttagningen

För tredje året på raken utser Serbien sin artist och sitt tävlingsbidrag via uttagningen Beovizija. Man använde denna uttagning även i slutet av decenniet 00-talet, innan man övergav den under några år för andra uttagningssätt.

Tävlingsbidragen valdes ut genom en nationell antagning, där vem som helst fick skicka in bidrag. Dock skulle alla tilltänkta artister vara vara medborgare i Serbien och alla låtar ska framföras på något eller några av de officiella språk Serbien har. Av de 90 bidrag som skickades in fick en jury lyssna och bedöma, och därefter välja ut de 24 bidragen som de ansåg vara bäst. RTS presenterade juryns val den 9:e januari 2020.

De 24 tävlande har nu blivit fördelade in i två semifinaler, vilka avgörs den 28:e och 29:e januari. Från varje semifinal kommer hälften (6 bidrag) kvala vidare till finalen som avgörs den 1:a mars. Beovizija 2020 hålls alltså tre dagar i rad i månadsskiftet februari/mars.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen