Startfältet till Sloveniens EMA 2019 presenterat


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det slovenska TV-bolaget RTVSLO har nu bekräftat sina tävlande till uttagningen EMA 2019 som ska avgöra Sloveniens val av artist och bidrag till Eurovision 2019.

Nytt för denna gång är att RTVSLO enbart satsar på en finalkväll (istället för att ha semifinal/er inför finalen) och att det bara blir tio tävlande. Valet av artister och bidrag kommer från en nationell antagning varpå en urvalsjury fått göra slutvalet.

 

Startfältet

Följande 10 artister tävlar i EMA 2019 (de presenteras i bokstavsordning efter artist):

 

  1. Fed Horses – “Ti ne poznaš konzev”
  2. Inmate – “Atma”
  3. Kim – “Rhythm back to me”
  4. Lumberjack – “Lepote DNA”
  5. Okusticni – “Metulji plešejo”
  6. Raiven – “Kaos”
  7. Renata Mohorič – “Three bridges”
  8. René – “Ne poveš”
  9. Ula Ložar – “Fridays”
  10. Zara Kralj & Gašper Šantl – “Oprosti”

 

I startfältet hittar vi två artister som varit med förut, om än i olika uttagningar. Den första är artisten Raiven (eller Sara Briški Cirman som hon heter på riktigt) som nu gör sin tredje medverkan i Sloveniens EMA-uttagning, hon har tidigare tävlat åren 2016 (blev tvåa) och 2017 (blev trea) samt var en av programledarna för EMA 2018.

Sedan finns även Ula Ložar med i startfältet. Hon representerade Slovenien i Junior Eurovision 2014 med låten Nisi sam (Your Light). Nu är Ula med och tävlar om att få representera Slovenien igen, men denna gång i stora Eurovision.

 

Mer fakta om Sloveniens EMA 2019

Slovenien bekräftade sin medverkan i Eurovision 2019 under hösten 2018, och öppnade därefter en nationell antagning för att få in bidrag till sin uttagning EMA. För att få vara med och tävla krävs slovenskt medborgarskap, samt att man inte är yngre än 16 år gammal. Antagningen avslutades i mitten av december 2018 och inbringade totalt 103 bidrag. Därefter har en jury gått igenom alla låtar och valt ut 10 bidrag som får tävla i finalen.

I avgörandet kommer sedan tv-tittarna och jury ha makt att bestämma vilken akt som får tävla för Slovenien i Eurovision 2019 – men detta sker genom två röstningsrundor. Först kommer nämligen programmets jury att rösta fram två bidrag som de anser är bäst, och därefter får tittarna rösta fram en av dessa två bidrag till Sloveniens nästa Eurovision-representant.

Finalen kommer att avgöras i februari, exakt datum är inte presenterat.

 

Slovenien i Eurovision 2018

I fjol (2018) var det sångerskan Lea Sirk som representerade Slovenien i Eurovision Song Contest med låten “Hvala, ne!”. Trots att oddsen inte trodde på finalavancemang så lyckades Slovenien bli en av de tio finalisterna i den andra semifinalen i Lissabon, vilket för övrigt var Sloveniens första finalavancemang på tre år. I finalen hamnade sedan Slovenien på 22:a plats.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen