Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Revansch för utslagna semifinalbidrag i Eurovision Again

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION. Förmodligen finns det ett antal bidrag som tävlat i Eurovision sedan 2004 som du önskat hade gått till final men som av olika anledningar inte röstades vidare. Nu i december (2020) kommer räddningen, för då kommer 20 av dessa låtar att få sin revansch!

Det handlar om sociala medier-fenomentet #EurovisionAgain som gjordes aktuellt under 2020 i och med att den ordinarie upplagan ställdes in på grund av coronapandemin. Under ett antal veckor i våras och därefter en gång i månaden körs #EurovisionAgain där EBU har tillgängliggjort tidigare upplagor av Eurovisioner, många gånger med hjälp av värdbolagen själva, som spelas upp på YouTube. Därefter har en omröstning hållits och en vinnare korats.

 

Semifinalspecial i december

Fram till nu har det alltså handlat om att spela upp hela sändningar, men i december kommer det istället att handla om tidigare utslagna Eurovision-bidrag i semifinalerna. Fansen har möjlighet att påverka vilka totalt 20 bidrag som ska ta sig till programmet som kommer att sändas lördagen den 19:e december kl. 21:00 CET. I programmet kommer bidragen att spelas upp och sedan sker en inofficiell omröstning via #EurovisionAgain på Twitter där ett av bidragen koras till vinnare.

 

Så påverkar du vilka låtar som ska väljas ut

För att påverka bidragen som väljs ut ska du kolla in Eurovisions officiella Instagram Storys varje dag till den 23:e november. Förutom det kommer EBU också att tillfråga ett stort antal Eurovisionfansidor och -poddar om tips på bidrag.

EBU har sagt att de inte kommer att avslöja några utvalda bidrag förrän i själva sändningen den 19:e december.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen