Benny Cristo framför ”Omaga” för Tjeckien i Eurovision 2021

Foto & copyright: Lucie Vysloužilová
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION  2021. Förra året var det Benny Cristo som skulle ha tävlat för Tjeckien i Eurovision Song Contest och i år får han ytterligare en chans. Tävlingsbidraget han ska framföra i Rotterdam är nu presenterat och officiellt släppt för allmänheten.

Det handlar om bidraget ”Omaga” som togs ut internt och som presenterades officiellt på kvällen den 16:e februari. Här nedan finns den officiella musikvideon.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

I maj 2020 bekräftade tjeckiska TV-bolaget Česká televize (ČT) att deras artistval till Eurovision 2020, alltså Benny Cristo, kommer att få representera Tjeckien i Eurovision 2021. Ett halvår senare uttalade sig den förre tjeckiske delegationschefen Jan Bors om att Benny har varit med och tagit fram ett antal potentiella tävlingsbidrag och att ett val skulle göras. Strax efter nyår kom besked att bidragsvalet görs internt, vilket gör det första året på tre år där varken bidraget eller artisten utses av publiken.

Om den tidigare tjeckiska publika uttagningen återkommer till ett senare år låter vi vara osagt.

 


 

Kommentera