Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Benny Cristo framför ”Omaga” för Tjeckien i Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Lucie Vysloužilová
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION  2021. Förra året var det Benny Cristo som skulle ha tävlat för Tjeckien i Eurovision Song Contest och i år får han ytterligare en chans. Tävlingsbidraget han ska framföra i Rotterdam är nu presenterat och officiellt släppt för allmänheten.

Det handlar om bidraget ”Omaga” som togs ut internt och som presenterades officiellt på kvällen den 16:e februari. Här nedan finns den officiella musikvideon.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

I maj 2020 bekräftade tjeckiska TV-bolaget Česká televize (ČT) att deras artistval till Eurovision 2020, alltså Benny Cristo, kommer att få representera Tjeckien i Eurovision 2021. Ett halvår senare uttalade sig den förre tjeckiske delegationschefen Jan Bors om att Benny har varit med och tagit fram ett antal potentiella tävlingsbidrag och att ett val skulle göras. Strax efter nyår kom besked att bidragsvalet görs internt, vilket gör det första året på tre år där varken bidraget eller artisten utses av publiken.

Om den tidigare tjeckiska publika uttagningen återkommer till ett senare år låter vi vara osagt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen