Eurovision 2016: Resultat av andra semifinalen

EUROVISION 2016 – RESULTAT. Nu har den andra semifinalen av Eurovision 2016 avgjorts där ytterligare tio länder tog finalbiljetter. Därmed är hela startfältet till finalen nu fyllt.

 

Vilka gick då vidare?

Jo det var följande som fick finalbiljetter (OBS! Länderna presenteras i slumpordning):

 

 • Lettland
 • Georgien
 • Bulgarien
 • Australien
 • Ukranien
 • Serbien
 • Polen
 • Israel
 • Litauen
 • Belgien

 

Utslagna länder

Tyvärr var det åtta länder som inte föll juryn och tittarna i smaken och som därmed redan nu måste lämna årets tävling. Dessa länder var:

 

 • Vitryssland
 • Irland
 • Norge
 • Schweiz
 • Albanien
 • Lettland
 • Serbien
 • Makedonien

 

Precis som i tisdags kväll tävlade 18 länder om 10 finalplatser. Resultatet avgjordes genom 50 procent juryröster och 50 procent tittarröster i tävlingsländerna, samt även i Italien, Storbritannien och Tyskland som extraröstade. Dessa resultat adderades samman och de tio bidrag som fått högst totalpoäng gick vidare till finalen. För att inte avslöja hur resultatet gick valde EBU som trogna att läsa upp alla finalisterna utan inbördes ordning.

TV-tittare som kollade i Sverige kunde inte påverka resultatet då Sverige ej hade röstningsrätt i denna semifinal (vi fick rösta i första semifinalen). Däremot kommer en ny chans på lördag då vi också får se Frans live.

 

Analys

Precis, Sverige kan göra TV!! Chockerad av att vare sig Norge eller Danmark gick vidare till final, vilket betyder att Sverige och Frans är det enda nordiska bidraget i finalen, vilket i sin tur betyder att Frans kommer få alla nordiska röster väl i finalen. Men, i och för sig så presterade inte Danmark så bra, medan Norge som vanligt var otroligt skickliga! Det blir också den allra första finalen sedan tävlingens begynnelse som bara representeras av ett enda nordiskt land. I modern tid har minst två nordiska länder alltid varit representerade i finalen.

 

Kommentera gärna vad du tyckte om kvällen och gärna om det var rätt eller fel länder som gick vidare!

 


 

Kommentera