Angelino: ”Det känns helt fantastiskt och oerhört stort att få vara del av Melodifestivalen”

Foto & copyright: Leonard Gren/Iconic Music
Bilden är publicerad med tillstånd av Iconic Music.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför lördagens deltävling fick vi en pratstund med debuterande Angelino som tävlar med bidraget ”The End”.

 

23-åriga Angelino Markenhorn, här mer känd under sitt förnamn Angelino, kommer från Malmö. Han beskriver sig själv som en singer-songwriter där det är mycket fokus på rösten.

– Jag sjunger ofta om personliga upplevelser, berättar han.

 

Vilka är dina musikaliska idoler?

– Det är ett brett spann där men John Meyer har varit en husgud, lika så Freddie Mercury från Queen. Frank Ocean har hamnat in där också, han är alltid med. Prince också. De skulle jag säga är de stora inspirationerna.

 

Slog igenom förra året

Angelino debuterade under 2021 med sin EP Livingroom Sessions och han fick även ett internationellt genomslag med With or Without Me med artisterna Lucky Luke & Delaney Jane. I år debuterar han även i Melodifestivalen med låten ”The End” som han har varit med och gjort tillsammans med Julie Aagaard, Melanie Wehbe och Thomas Steengaard,

– Det känns helt fantastiskt och oerhört stort att få vara del av Melodifestivalen. Som en ynnest, säger Angelino.

 

Trots låtens titel är det inte den sista låten ut i startfältet i den fjärde deltävlingen utan den näst sista. Själva låten togs fram på ett camp i Vellinge hos Anderz Wrethov där låtskrivare samlas för att skriva musik ihop till Melodifestivalen.

– Jag hade ingen tanke så där i grunden att vara med i Mello, men sedan fick jag den möjligheten och jag tänkte mer att åka dit som en låtskrivare och att bara få fram en låt, att det inte var jag som skulle hamna på låten i slutändan. Sedan hamnade jag i ett rum där låtskrivarna satt och det sa klick direkt och vi kände snabbt att vi fick ihop något som var alldeles lite extra. En låt som vi känner att det kommer att bli riktigt, riktigt bra, berättar Angelino.

På låtskrivarcampets sista dag hade de sedan uppspel av alla låtar och då märkte Angelino att när deras låt spelades upp hände det något extra bland de som lyssnade. Sedan tog det inte lång tid innan han fick frågan om han ville vara med i startfältet, vilket han tyckte kändes helt rätt med låten.

 

Vad skulle du säga att ditt tävlingsbidrag handlar om?

– Det handlar i största allmänhet om ett uppbrott som man vill förklara sin sida och få den andra att förstå. Lite också att det blir en nystart för en efter ett förhållande. Så en slags konflikt i ett förhållande med ett slut och en ny början.

 

Tillhör förhandsfavoriterna hos spelbolagen

I skrivande stund (fredag eftermiddag 25 februari) hittas ”The End” på femte plats att ta hem Melodifestivalen 2022. Angelino uppskattar och känner sig smickrad över.

– Men jag försöker att fokusera så lite på det men det är klart att det är smickrande på något sätt. Sedan vet jag inte vad de bygger grunden på det oddset på eftersom låten inte är ute, men jag tar det ro ändå, jag är smickrad över det, säger han.

 

Och om det skulle det ta sig hela vägen till final och sedan till Turin i Italien skulle Angelino se som en otrolig ära och hedersuppdrag

– Det är det största man kan göra nästan, en så stor grej. Det bara växer märker man över Europa och världen för de låtar som är med och är bra. Man kommer ut och får visa upp sig vem man är och vad man står för. Det hade varit en oerhörd möjlighet såklart, säger Angelino.

 

Hur ser du i övrigt på dina medtävlande i ditt startfält? 

– Otroliga musiker och artister allihopa. Ett otroligt starkt startfält, jag tycker det är så roligt också att 20 av 28 är debutanter i Mello, och alla levererar på en helt vansinnig nivå. Så jag följer det med glädje, säger han.

 

Mer musik är planerad

Förutom Melodifestivalen planerar Angelino att ge ut mer musik efter tävlingen.

– Jag är jättetaggad på att få släppa mer musik efter detta, säger Angelino.

 

Tipset är således att följa Angelino i hans sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot för mer information om när låtar släpps. Och med det vill vi passa på att önska Angelino stort lycka till i deltävlingen och i hela Melodifestivalen 2022!

 


 

Kommentera