Eurovisionnytt vecka 25, 2018

NYHETSSAMMANFATTNING. I denna veckovisa nyhetsuppdatering sammanfattar vi de aktuella Eurovisionnyheterna från den senaste veckan. Allt för att du ska känna dig så uppdaterad kring allt viktigt som för närvarande pågår i Eurovisionvärlden.

För kännedom är detta den sista veckouppdateringen vi gör för denna termin. Dock kommer vi även i sommar att göra nyhetsuppdateringar i sammanfattade form, men då i månadsform och inte i veckoform. Håll utkik här på hemsidan!

 

Resultat i våra tre Second Chance-projekt

Nu efter att Eurovision 2018 är avslutad kommer vi skribenter kora vinnare bland de bidrag som vi aldrig fick höra på scenen i Lissabon. Detta gör vi i våra tre “Best of” nationella 2018-projekt.

I projektet Second Chance Contest korar vi vår favorit bland de bidrag som kom på andra plats i årets nationella uttagningar medan i de två resterande projekten (Lukas favoriter och Robbans favoriter) har våra skribenter Lukas och Robban, som följde årets Eurovisionuttagningar med stort intresse, fått välja ut sina guldkorn från säsongen 2018. De har dock inte kunnat välja ländernas vinnare eller tvåor.

Resultaten från projekten kommer upp här på sajten i midsommar.

 

Läs mer om vår Second Chance Contest »

Läs mer om Lukas favoriter »

Läs mer om Robbans favoriter »

 

 

Eurovision-nyheter

Nu släpps Eurovision-DVD:n

Nu på lördag (23:e juni) beräknat EBU att släppa den officiella DVD:n från 2018 års Eurovision Song Contest i Lissabon. Förutom de tre showerna (semifinalerna och finalen) finns en rad bonusmaterial med.

Årets DVD innehåller sammanlagt tre skivor med material från årets sändningar. Första skivan handlar om semifinalerna, den andra skivan handlar om finalen och den tredje skivan är bonusmaterial som bakom kulisserna-filmer och annat roligt.

DVD:n finns att köpa hos olika återförsäljare som t.ex. Cdon.com där den kostar 299 kronor (frakt ej medräknat). Via Eurovision.tv:s shop kostar den 24,95 euro (ca 272 kronor).

 

 

Deltagarinfo 2019

Cypern har bekräftat deltagande 2019

Cypern blir det femte landet som preliminärt bekräftar deltagande i Eurovision 2019 i Israel. Detta uppger sajten ESCToday.com.

Det cypriotiska TV-bolaget CyBC har dock inte sagt vilken typ av uttagning man tänker sig, utan den informationen släpps i ett senare skede. Förutom Cypern uppger ESCToday.com även Norge, Sverige och Tyskland som de enda bekräftade länderna. Även värdnationen Israel är såklart med och tävlar.

Cypern lyckades få till sin bästa placering någonsin i 2018 års Eurovision Song Contest, efter att sångerskan Eleni Foureira tog hem andraplatsen i finalen med låten ”Fuego”. Cypern har tidigare endast haft tre stycken femteplatser som bästa resultat.

 

 

Andra nyheter

Skådespelaren Will Ferrell gör långfilm om Eurovision

Den amerikanska skådespelaren Will Ferrell kommer enligt uppgift göra en komedifilm om Eurovisionen i samarbete med Netflix.

Under Eurovision 2018 i Lissabon syntes skådespelaren Will Ferrell till på flera olika platser och i sammanhang. Nu har streamingssajten Netflix bekräftat att man spelar in en långfilm om Eurovision tillsammans med Will Ferrell. Mer information än så har inte läckt ut.

Will Ferrell är tillsammans med en svensk kvinna och ska enligt uppgift ha ett stort intresse för Eurovisionen.

 

 

Eurovisionettan och tvåan kommer till Stockholm Pride i sommar

Både vinnaren Netta (Israel) och tvåan Eleni Foureira (Cypern) är inbokade i årets Stockholm Pride som hålls mellan den 27:e juli och 5:e augusti. De kommer att uppträda på scenen den 1:a augusti tillsammans med en rad andra kända artister som Wiktoria, Robin Bengtsson och Nano samt en rad andra kända svenska och internationella artister. Utöver de nämnda namnen kommer även den österrikiska Eurovisionvinnaren (2014) Conchita Wurst uppträda, men hennes uppträdande hålls den 4:e augusti och därmed inte under den klassiska Schlagerkvällen.

En stor nyhet för året är att Sverige står värd för EuroPride, och evenemang hålls i Stockholm den 27/7-5/8 och sedan i Göteborg den 14-19/8. Läs mer om detta på Stockholm Prides hemsida.

 

Vi tycker till om några av de senaste singelsläppen

https://www.escpanelen.se/wp-content/uploads/2017/06/escrelaterade-artister-sing.jpg

Så här i sommartider tänkte vi passa på att tipsa om några Eurovision-relaterade artisters senaste singelsläpp. Det är både artister som tävlat i år (2018) men också tidigare år som vi listar. Denna gång tycker vi också till om låtarna med korta kommentarer och betyg från 0-5 poäng.

Läs mer »

 

 

Här kommer tips på musikaliska events i sommar

Nu går vi in i sommartider med förhoppningsvis varma och soliga dagar. I denna artikel tipsar vi om musikaliska events som äger rum nu under juni, juli och augusti som är intressanta att följa under sköna sommardagar oavsett om du ska jobba eller resa iväg.

Läs mer »

 

 

Fler artiklar från Eurovision 2018

Årets tävling är avslutad, men sörj inte för det!

Vill du återuppleva årets tävling igen så har vi samlat all information inklusive inför-guider, topplistor, förfester och artiklar på Destination Lissabon-sidan.

Läs mer »

 

 

Vi önskar er läsare trevlig sommar

Nu är det sommar och då tar veckonyheterna uppehåll. Vi återkommer dock med nyhetssammanfattningar i juli och augusti men då i månadsform och inte i veckoform. Även om vi tar det lite lugnare ett tag så fortsätter vi nyhetsuppdatera er så snart vi får information om intressanta nyheter. Så håll utkik här på hemsidan hela sommaren!

Förändringar med veckonyheterna från och med denna höst

Vi har nu kört veckovisa nyhetsuppdateringar varje höst, vinter och vår sedan i september 2014. Efter drygt 165 publicerade artiklar i ämnet tänkte vi att det är dags att testa något nytt, och det kommer ni att få se mer av framöver. Vi kommer att köra nyhetssammanfattningar eller andra informationsuppdateringar vid enskilda tillfällen, men från och med nu blir det annars nyhetsartiklar i vanlig form som gäller.

Med det sagt önskar vi er alla en trevlig sommar 🙂

 

Hälsningar

ESC-Panelens skribenter

Adrian, Haris, Hollac16, Lukas, Markus och Robban

 


 

Kommentera