DiHaj tävlar för Azerbajdzjan i ESC 2017

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Azerbajdzjan fortsätter med att åtminstone välja sin artist till Eurovision internt. För nu i början av december 2016 står det klart att det blir artisten DiHaj (Diana Hajiyeva) som får tävla för Azerbajdzjan i Eurovision 2017 i Kiev.

DiHaj, som är artistnamn för 27-åriga Diana Hajiyeva, är bosatt i Baku. Hon är singer-songwriter som håller på med indiepopmusik.

DiHaj har tidigare försökt tävla för Azerbajdzjan i ESC, nämligen år 2011. Men då vann som bekant Ell & Nikki som också tog hem segern. I år (2016) var DiHaj bakgrundssångerska för artisten Samra på ESC-scenen i Stockholm. Nu får hon alltså ta steget ut och får stå i rampljuset för Azerbajdzjans räkning.

 

Oklart hur och när tävlingsbidraget väljs/presenteras

Det är ännu oklart vilket bidrag som DiHaj får med sig till Kiev i maj 2017. Alla år utom på Azerbajdzjans premiärår i tävlingen (2008) har svenska låtskrivare helt eller delvis stått bakom tävlingsbidragen. Om det blir så även till 2017 återstår att se. Det är även nu inte officiellt ifall bidraget också kommer att väljas internt eller om det blir någon form av final. Vi får därför all anledning att återkomma till detta senare.

Tills vi vet vilket bidrag DiHaj får med sig får ni nöja er så länge med denna låt som släpptes år 2014:

 

Kommentera gärna valet av artist.

 


 

Kommentera