Resultat avgjorda uttagningar vecka 3, 2021

RESULTAT UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi resultatet för de uttagningar som pågick under vecka 3, 2021. Denna gång handlar det om de två heaten för Pabandom iš naujo i Litauen respektive Norsk Melodi Grand Prix i Norge.

 

norway_smallNorge: Norsk MGP – heat 2

Det andra heatet i Norges Norsk MGP 2021 avgjordes den 23:e januari och det var endast tittarna som kunde rösta fram vilken låt som skulle vinna. Detta skedde via en onlineomröstning i tre omgångar. Om du missade sändningen går det att se i sin helhet via denna länk.

Själva startfältet bestod av fyra tävlande vilka lottades in i två dueller med två bidrag per duell. I varje duell framfördes tävlingsbidragen och först därefter påbörjades en kortare omröstning innan resultatet lästes av. Bidraget med flest röster gick sedan vidare till en avgörande duell (Guldduellen) där tittarna fick kora heatets vinnare.

Utöver heatets vinnare är sedan tidigare sju bidrag redan klara att tävla i finalen, varav 6 av dem är är s.k. direktkvalificerade bidrag. Läs mer om dem i denna artikel. Bland de direktkvalificerade var det den här gången Stavangerkameratene med sitt finalbidrag Barndomsgater som deltog i programmet – dock som gästinslag och inte som tävlingsbidrag. Det är först i finalprogrammet den 20:e februari som tittarna kommer att kunna rösta på dessa 6 låtar.

 

Resultat

De fetmarkerade bidragen i duell 1 & 2 gick vidare till den avgörande duellen och i den duellen står heatets vinnare i fetstil.

 

Duell 1 (i startordning)

 1. Ketil Stokkan – My Life is OK
 2. Daniel Owen – Psycho

 

Duell 2 (i startordning)

 1. Raylee – Hero
 2. Maria Solheim – Nordlyset

 

Avgörande duellen (i startordning)

 1. Daniel Owen – Psycho
 2. Raylee – Hero

 

Kommentar

Det här resultatet innebär således att Raylee med bidraget “Hero” skickas vidare till finalprogrammet den 20:e februari* medan Daniel Owen, Ketil Stokkan och Maria Solheim får än en gång ta tittarnas hjälp, denna gång för att försöka bli framröstade som finalens wildcard. Den omröstningen sker den 15:e februari.

 

 

lithuania_smallLitauen: Pabandom iš naujo – heat 2

Samma kväll som Norges andra heat sändes avgjordes även det andra och sista heatet i Litauen där tio bidrag tävlade om fem platser i den kommande semifinalen. Det var tittarna som tillsammans med en studiojury fick rösta fram vilka bidrag som skulle gå vidare. Slutresultatet blev som följer (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma).

Förutom tävlingsbidragen uppträdde också gruppen The Roop med sitt tävlingsbidrag Discoteque. I detta program medverkade de utom tävlan eftersom de är direktkvalificerade till finalen.

 

Till semifinalen:

 

Bidragen som åkte ut:

 • 6. Sunday Afternoon – Open (5 + 4 = 9p)*
 • 7. Rapolas Meškauskas – Degam (3 + 5 = 8p)
 • 8. Gabrielė Goštautaitė – Freedom (2 + 6 = 8p)
 • 9. Cosmic Bride – Solitary Star(6 + 1 = 7p)
 • 10. UnoBand – Eisiu (1 + 3 = 4p)

 

* Bidrag som hamnar på samma totalsumma rankas efter juryns poäng. Det innebar att Aistė Brokenleg tog den semifinalplatsen istället för Sunday Afternoon.

 


 

Kommentera