Programledartrio i Junior Eurovision 2021

JUNIOR EUROVISION. Med cirka en månad kvar inför den avgörande finalen har France Télévisions meddelat vilka som kommer att vara programledare för Junior Eurovision 2021.

Likt fjolårets upplaga handlar det om en trio, i det här fallet Olivier Minne, Élodie Gossuin och Carla. Alla tre är välkända i Frankrike och har kopplingar till Eurovisionbubblan på olika sätt, inte minst Carla som tävlade för Frankrike i JESC 2019.

 

Kort fakta om programledarna

Olivier Minne har inte tävlat för Frankrike, men han har varit Frankrikes poängpresentatör två gånger (1992 och 1993) och han kommenterade även tävlingarna för fransk TV åren 1995, 1996 och 1997. Annars är han en välkänd profil för en rad olika TV-program i Frankrike, inte minst den franska versionen av Fångarna på fortet (som produceras än idag).

Élodie Gossuin har inte heller tävlat för Frankrike men var mellan 2016 och 2018 landets poängpresentatör i stora Eurovision. Hon var även med i 2021 års franska uttagning. Till vardags arbetar hon bland annat som programledare och är även regionpolitiker.

Carla, eller Carla Lazzari som hon egentligen heter, är den enda i trion som har sjungit för Frankrike, i det här fallet i JESC 2019 med låten Bim bam toi som hamnade på femte plats. Den idag 16-årliga Carla har sedan sin Juniortävlan hunnit med att släppa inte mindre än tre musikalbum och en rad singlar, och nu gör hon även debut som programledare!

 

Vad vi vet om årets Junior Eurovision

Finalen i Junior Eurovision 2021 är planerad att sändas från La Seine Musicale i Paris den 19:e december. Det är för övrigt den 19:e upplagan och 19 länder har anmält sitt intresse att delta, däribland ett flertal länder som återkommer efter att ha avstått ett eller flera års medverkan. Sverige är dock inte med på startlistan i år heller.

Till skillnad från ifjol kommer en större publik kunna vara på plats i arenan under sändningen och ännu har EBU inte sagt stopp för att artisterna inte ska kunna framträda på scenen i arenan. Förra året var alla delegationer tvungna att förinspela sina uppträdanden samt att endast medverka på länk från respektive hemland. Detta på grund av de restriktioner som fanns i spåren av coronapandemin. Den 19:e oktober släppte skissbilder på hur scenen i La Seine Musicale i Paris kommer att se ut i december och den 3:e november släpptes biljetter till finalens genrep och direktsändning.

Produktionen har också beslutat att sändningsstart blir klockan 16:00 istället för kl 17:00. Anledningen till att Junior Eurovision sänds på en eftermiddag och dessutom på en söndag är för att anpassa till målgruppen. Fram till 2015 sändes finalerna alltid på en lördagskväll som stora Eurovision alltid gör.

Det är också känt att DJ-duon Ofenbach kommer att stå bakom öppningsnumret i programmet.

 


 

Kommentera