Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Niello & Lisa Ajax: ”Det är en glad upptempolåt men har ändå sitt lilla mörker i sig”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Tove Floss/Universal Music
Bilden är publicerad med tillstånd av Universal Music Sweden.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför lördagens deltävling fick vi en pratstund med duon Niello & Lisa Ajax som tävlar med bidraget ”Tror du att jag bryr mig”.

 

Nu ska du få lära känna årets första Melodifestivalduett där artisterna Niello, eller Niklas Grahn Linroth som han egentligen heter, tävlar tillsammans med Melodifestivalveteranen Lisa Ajax som i år medverkar för fjärde gången efter 2016, 2017 och 2019.

Niello och Lisa tävlar med bidraget ”Tror du att jag bryr mig” som Niello har gjort tillsammans med Yvonne Dahlbom och Jesper Welander. Och att de har kommit med i tävlingen beskrivs enklast så här:

– Jättebra! Helt sjuuuuuukt. Så glada och taggade.

 

Har samarbetat i en annan låt

Det är däremot inte första gången som Lisa Ajax och Niello gör en duett ihop, de har tidigare sjungit in låten Ingen Annan som släpptes sommaren 2021. När det gäller deras tävlingsbidrag i Melodifestivalen berättar de för oss att låten skapades av Niello ihop med låtskrivaren Yvonne Dahlblom och producenten Jesper Welander. Men när de var klara kändes det som att det sakandes något lite extra.

– Det första som ploppade upp i min skalle var Lisa Ajax röst. Vi har ju jobbat tillsammans innan på ”Ingen Annan” och när Lisa spelade in sina delar så kändes låten fulländad.

 

Vad skulle ni säga att ert tävlingsbidrag handlar om?

– Att resa sig från olycklig kärlek. Det är en glad upptempolåt men har ändå sitt lilla mörker i sig.

 

Vill ha med sig tolk till Turin

I år blir det premiär för Niello i Melodifestivalen medan Lisa har som tidigare skrivet tävlat tre gånger förut varav samtliga har hon gått till final, om än en gång via Andra chansen. Om de skulle ta sig till final skulle kännas otroligt för dem.

– Framför allt att få köra låten en gång till hade varit fantastiskt. Det ser så himla snyggt ut på repet!

 

Och om det tar sig hela vägen till Melodifestivalfinal och sedan en Turinresa i maj skulle duon inte tacka nej till om än att det finns några saker de skulle vilja ha med sig.

– Lite jobbigt med engelskan, men annars okej. Eller asså helt fantastiskt såklart! Jobbigt att ha alla intervjuer på engelska. Får man ha med sig tolk? Och så kör man på svenska?, frågar de.

 

Hemliga projekt på gång

Till sist är vi nyfikna på vad som väntar bägge två mer under 2022 och svaret blir olika. Lisa berättar hemlighetsfullt att hon har en del roliga projekt på gång men mer än så går inte att säga nu. Niello kommer att släppa två låtar till fram till sommaren, och ska förhoppningsvis ut på turné.

Därför tänker vi tipsa alla som vill höra mer från duon om att följa dem i deras sociala medier: Niello via hans officiella Facebooksida och Instagramkonto och samma med Lisa Ajax officiella Facebooksida och Instagramkonto.

Avslutningsvis vill vi önska duon stort lycka till i deltävlingen och i hela Melodifestivalen 2022!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen