Lär känna Cazzi Opeia inför finalen i Melodifestivalen 2022

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2022. Nu på lördag är det dags för finalen i Melodifestivalen 2022 och inför det presenterar vi fakta om artisterna som tävlar. Den här delen handlar om Cazzi Opeia som tävlar med bidraget ”I Can’t Get Enough” som går ut som nummer 11 av 12 i ordningen.

 

I år blev det Melodifestivaldebut för sångerskan Moa Carlebecker, eller Cazzi Opeia som hon kallar sig som artist, och vilken debut det blev. Från deltävling 3 röstades hon först vidare till semifinalen och därifrån till final. Nu är hon ett steg närmare en resa till Turin!

 

Behövde en paus från sitt eget artisteri

Projektet Cazzi Opeia är däremot inte ett nytt projekt utan hon har hållit på med det under många år, så pass att hon under flera år pausade det för att samla ny energi och för att få känna att det skulle vara roligt igen. Pausen har istället använts till att skriva låtar till andra, inom K-popvärlden där det har blivit många succéer på kort tid: flera listettor på Billboard, miljoner sålda album och miljarder streams. Kort sagt – en framgångssaga! Inför deltävling 3 berättade hon att hon nu kände att hon har hittat hem igen och att Melodifestivalbidraget är början på det.

 

Har arbetat med tidigare Melodifestivaldeltagare

Hennes tävlingsbidrag ”I Can’t Get Enough” har hon gjort tillsammans med Bishat Araya och Jakob Redtzer samt Paul Rey, den senare har tidigare tävlat i Melodifestivalen. Bidraget skapades under ett låtskrivarcamp på ett hotell i Stockholm där de lärde känna varandra och arbetade med olika saker. De hade börjat jobba med en låt men skrotade den för en kort lunchpaus.

– Vi hade i alla fall skitkul, gick tillbaka till hotellet och vi sa att ’nu skippar vi den idén och börjar på något annat’. Och det var verkligen ’ska vi börja på något nytt eller säga tack för idag?’ för klockan var halv tre och vi fick vara på hotellet till åtta.

 

De valde att stanna kvar på hotellet och började med att lägga några ackord och några stråkar på det. Bara någon timme senare var låten klar.

– Vi skrattade, skrek, hoppade i hotellrumssängen för ’oh my god det är så jävla fett’. Alla bara kände det rakt in i magen och det var i hela den vevan som jag kände att jag måste släppa den här för den här är så jag. Då bestämde vi oss för att skicka in den till Mello med mig som artist.

 

Väldigt många bra låtar och artister

Nu är det som sagt dags för finalen i Melodifestivalen 2022 där en biljett till Turin står på spel. Inför deltävling 3 sade Cazzi Opeia så här om det skulle ta sig hela vägen:

– Wow, att få representera Sverige i Eurovision hade varit en dröm. Jag är jättegärna kvar till dess. Och att få ut ”I Can’t Get Enough” ännu länge ut i världen än Sverige också hade varit väldigt uppskattat och kul att få vara med ända fram till dess. Så det hade varit väldigt välkommet och jag hade tyckt det hade varit skitkul att få vara med så långt.

 

Ett hemligt projekt väntar

I övrigt väntar annars med musikskrivande och ett hemligt projekt som förmodligen avslöjas inom en inte allt för snar framtid. Mer om det kan du hitta om du följer Cazzi Opeia i hennes sociala medier på Facebook och Instagram för information som släpps.

Med det sagt vill vi passa på att önska Cazzi Opeia stort lycka till i finalen i årets Melodifestival!

 


 

Kommentera