Azerbajdzjan bekräftar deltagande i Eurovision 2024

NATIONELLA UTTAGNINGAR. I ett inlägg på Facebook bekräftar Azerbajdzjans nationella TV-bolag İTV att Azerbajdzjan avser att tävla i Eurovision 2024 samt att man söker deltagande artister och låtar till sin uttagning.

 

Oklart vilken uttagning som väntar

Exakt vilken form av uttagning som avses, alltså om den blir publik eller intern, framgår inte av inlägget som har lagts ut. Däremot vill İTV väldigt gärna få in förslag på tävlingsbidrag där vem som helst får skicka in låtar. Deadline att skicka in har satts till den 30:e september 2023 och dessa skickas in via mejl till song@eurovision.az

İTV önskar att låtar skickas in i .mp3 192 kbps-format och att de från början är arrangerade. Du behöver också skicka med en sammanfattad biografi om artisten inklusive fotografi. Även information om låtskrivarna önskas.

 

Tävlingsregler

De regler som artist och tävlingsbidrag måste uppfylla är samtliga EBU:s krav gällande bland annat originalitet (endast nyskrivna och aldrig tidigare offentligt publicerade låtar), publiceringsdatum (låten får inte ha publicerats offentligt före den 1:a september 2023) och bidragets längd (ska kunna framföras på maximala tre minuter). Utöver det finns också EBU-regler gällande bland annat artistens lägsta ålder (ska vara minst 16 år gammal senast i maj 2024) och antalet personer i scenframträdandet (max 6 personer per framträdande).

 

Resultat i ESC 2023

I Eurovision 2023 var det bröderna Turan och Tural under artistnamnet TuralTuranX som representerade Azerbajdzjan med deras egenskrivna låt ”Tell Me More”. För andra gången någonsin åkte Azerbajdzjan ur i semifinalerna. Så här såg deras framträdande ut i Liverpool:

 


 

Kommentera