Eurovision 2018: Här är vinnarna från första semifinalen!


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

EUROVISION 2018 – RESULTAT. Då var den första semifinalen i Eurovision 2018 avslutad och vi har tio vinnare som nu får göra “Big Five”-gänget och Portugal sällskap i finalen i väntan på resultatet i torsdagens semifinal. Här följer nu vilka länder som gick vidare.

 

Till finalen gick…

Det blev dessa tio länder som röstades vidare till lördagens final (länderna står i bokstavsordning):

 

  • albania_smallAlbanien: Eugent Bushpepa – Mall
  • bulgaria_smallBulgarien: EQUINOX – Bones
  • cyprus_smallCypern: Eleni Foureira – Fuego
  • estonia_smallEstland: Elina Nechayeva – La Forza
  • finland_smallFinland: Saara Aalto – Monsters
  • ireland_smallIrland: Ryan O’Shaughnessy – Together
  • israel_smallIsrael: Netta Barzilai – Toy
  • lithuania_smallLitauen: Ieva Zasimauskaite – When We’re Old
  • czechrep_smallTjeckien: Mikolas Josef – Lie To Me
  • austria_smallÖsterrike: Cesár Sampson – Nobody But You

 

 

Länderna som röstades ut var…

De nio länder som inte föll juryn och tittarna i smaken och som därmed redan nu måste lämna årets tävling blev (i bokstavsordning):

 

 

Fakta om semifinalen

I semifinal 1 tävlade 19 länder om 10 finalplatser. Resultatet avgjordes genom 50 procent juryröster och 50 procent tittarröster i tävlingsländerna, samt även i Portugal, Spanien och Storbritannien som extraröstade. Dessa resultat adderades samman och de tio bidrag som fått högst totalpoäng gick vidare till finalen. Samtliga finalister ropades upp utan inbördes ordning, och detta för att inte påverka resultaten i finalen. Alla resultat från jury- och tittaromröstningen publiceras först efter finalens avgörande, dvs. efter den 12 maj.

 
Kommentera gärna om du tyckte att det var rätt eller fel länder som gick vidare!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen