Armeniens tävlingsbidrag till Eurovision 2022 presenterat

Foto & copyright: Robert Koloyan
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2022. Under lördagen den 19 mars blev det officiellt presenterat att Armeniens representant Rosa Linn kommer att tävla med bidraget ”Snap”.

Låten är även officiellt släppt i musikvideoform, se klippet nedan:

 

Fakta om artist- och bidragsvalet

Armenien har valt att göra en comeback i årets Eurovision efter att de stod över fjolårets upplaga. Senast de skulle ha deltagit, vilket var 2020, användes Depi Evratesil som uttagning, men den här gången blev det istället ett internval.

Artisten som har valts ut heter Rosa Linn (artistnamn för Rosa Konstandyan) som är en 21-årig artist från Vanadzor i norra Armenien. Hon är förutom artist även låtskrivare och musikproducent bland annat i musikkollektivet Nvak Collective, och förra året släppte hon sin debutsingel King. Näst på tur väntar scenen i Turin och bidraget ”Snap” som hon har gjort ihop med Larzz Principato, Courtney Harrell, Allie Crystal, Tamar Mardirossian Kaprelian och Jeremy Dusoulet. Låtskrivarkollegan Tamar Kaprelian har för övrigt också representerat Armenien i Eurovision, vilket skedde år 2015 i gruppen Genealogy och bidraget Face The Shadow som slutade på 16:e plats i den finalen.

 


 

Kommentera