Belgiens tävlingsbidrag till Eurovision 2024 presenterat

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Redan i slutet av augusti ifjol blev Belgien, som första land för säsongen, klara med sitt artistval till Eurovision 2024 och nu är även bidraget presenterat. Artisten som ska tävla för landet heter Mustii och låten han ska tävla med i Malmö i maj heter ”Before the Party’s Over”. Nedan är den officiella musikvideon:

 

Så valde Belgien ut sin artist och sitt tävlingsbidrag 2024

 

Ifjol (alltså 2023) var det flamländska TV-bolaget VRT som anordnade Belgiens uttagning till Eurovision. De valde att hålla en nationell final, den första uttagningsfinal Belgien hade haft på sju år. Men till 2024 då det är fransktalande RTBF:s tur att bestämma valde de att gå tillbaka till internval igen och i augusti 2023 blev de som första land för säsongen klara med valet av sin artist. De blir däremot inte det sista landet att presentera sitt bidragsval.

 

Vem är Mustii?

Artisten Mustii, eller Thomas Mustin som han egentligen heter, är född den 21 november 1990 i Bryssel. Han är både artist och skådespelare och har bland annat synts till i TV-serien À tort ou à raison. 2014 släppte han sin första singel ”The Golden Age” och sedan dess har karriären bara fortsatt framåt. Han är också domare i Belgiens version av Drag Race och kommer även att synas till i filmen La nuit se traîne. I maj 2024 kommer han också att få uppträda på Eurovision-scenen i Malmö efter att ha blivit internt utvald av TV-bolaget RTBF.

 


 

Kommentera