Nederländernas tävlingsbidrag till Eurovision 2024 presenterat

NATIONELLA UTTAGNINGAR. I december 2023 blev det officiellt presenterat att sångaren Joost Klein kommer att representera Nederländerna vid Eurovision 2024. Nu är även hans tävlingsbidrag meddelat till allmänheten.

Bidraget som han ska framföra heter ”Europapa” och är gjord av artisten själv tillsammans med Dylan van Dael, Donald Ellerström, Paul Elstak, Teun de Kruif, Thijmen Melissant och Tim Haars. Se den officiella musikvideon nedan:

 

Vem är Joost Klein?

26-åriga Joost Klein föddes den 10 november 1997 i Leeuwarden i Nederländerna. Som artist är han rappare och han har bland annat gjort sig känd genom att ladda upp sin musik på YouTube, däribland låten ”Bitches” som har över en miljon visningar! Andra låtar han har på sin repertoar är bland andra ”Scandinavian Boy”, ”Wachtmuziek” och inte minst ”Friesenjung” som blev en stor hit även i Tyskland och Österrike. Joost har även uppträtt på en rad olika festivaler genom åren och han spelade även för utsålda hus på AFAS Live i Amsterdam förra hösten. Han ska även spela där i vår under Eurovision in Concert.

Nästa scen för Joost Klein blir på Eurovision-scenen i Malmö och nu finns även hans tävlingsbidrag att lyssna på.

 

Så valdes artist och bidrag för Nederländerna 2024

 

Under högsommaren 2023 öppnade AVROTROS i Nederländerna en nationell antagning för tävlingsbidrag till Eurovision. När den hade avslutats tog en kommitté över under ledning av den nya delegationschefen Twan van de Nieuwenhuijzen som fick bedöma de cirka 600 låtar som hade skickats in. Därefter gjorde de en gemensam topp 9 som i slutändan reducerades till en topp 5. Dessa fem låtar framfördes av de tilltänkta artisterna i en studiomiljö varpå kommittén fattade sitt beslut. Valet har alltså återigen gjorts internt, något Nederländerna har gjort varje år sedan 2013.

Kommittén har utgjorts av Twan van de Nieuwenhuijzen, Carolien Borgers, Hila Noorzai, Cornald Maas, Sander Lantinga, Jacqueline Govaert och Jaap Reesema.

 


 

Kommentera