Tidigare Eurovisionvinnare gör mellanakt i Eurovision 2021

EUROVISION 2021. Finalen i årets Eurovision Song Contest kommer att bli stjärnspäckad då inte mindre än 6 tidigare Eurovisionvinnare gör comeback i en gemensam mellanakt i Rotterdam.

Mellanakten går under namnet Rock the Roof och går ut på att de tidigare Eurovisionvinnarna uppträder på tre olika hustak i Rotterdam. Platserna som har valts ut är arenan Maassilo, Hotel New York och Boijmans Van Beuningen Depot-museet. De akter som har valts ut är:

  • Lenny Kuhr – ”De Troubadour” (Nederländerna, 1969)
  • Teach-In med Getty Kaspers – ”Ding-a-dong” (Nederländerna, 1975)
  • Sandra Kim – ”J’aime La Vie” (Belgien, 1986)
  • Helena Paparizou – ”My Number One” (Grekland, 2005)
  • Lordi – ”Hard Rock Hallelujah” (Finland, 2006)
  • Måns Zelmerlöw – ”Heroes” (Sverige, 2015).

 

Hur idén kom till

Förra året, 2020, ställdes Eurovision som bekant in och när det nu är dags för dess återkomst vill produktionen fira detta lite extra. Därför har man valt ut tre unika platser i Rotterdam där filmningen kommer att äga rum och genom att filma från höga höjder vill man överraska tittarna och ge en överblick av Rotterdam som stad. Det blir lite extra stjärnglans över det hela då produktionen har utlovat att hela Tech-In ska återförenas för just detta tillfälle!

 

Andra mellanakter i Eurovision 2021

I början av mars bekräftade produktionen att i den andra semifinalen kommer att ballettdansaren Ahmad Joudeh och BMXer Dez Maarsen uppträda som mellanakter. Öppningsnumret kommer att vara breakdansaren Redouan Ait Chitt (Redo) och artisten Eefje de Visser. Det har också sagts att finalen ska öppnas med en storslagen flaggparad med musik av 16-åriga DJ Pieter Gabriel.

Fler akter, och då särskilt till den första semifinalen, lär bekräftas under våren.

 


 

Kommentera