Loreen tog Sverige till final i Eurovision 2023

Foto & copyright: Eurovision Radio International

EUROVISION 2023 – RESULTAT. Den första semifinalen i Eurovision Song Contest 2023 är avgjord och som väntat (i alla fall efter odds och spekulationer) blev Sveriges representant Loreen med ”Tattoo” en av de tio uppropade finalisterna. Därmed är hon nu ett steg närmare en eventuell historisk vinst i lördagens final!

Det var inte helt oväntat att Loreen skulle ta en av finalplatserna i och med det stora favoritskapet som har varit sedan i vintras och att det finns stora förväntningar på det här bidraget. Däremot vet vi inte hur hon placerade sig i sändningen, utan det får vi veta först efter finalen. Och det lär även märkas i finalen om Loreen är en av favoriterna eller ej beroende på hur poängen fördelas ut.

 

Första semifinalens resultat

Här nedan presenterar vi vilka tio länder som gick till final repektive vilka länder som åkte ut. Då EBU släpper alla enskilda poäng och placeringar först efter att finalen har avgjorts presenterar vi alla länder i alfabetisk ordning inom respektive kategori.

 

Finalister


Finland
Käärijä – Cha Cha Cha


Israel
Noa Kirel – Unicorn


Kroatien
Let 3 – Mama šč!


Moldavien
Pasha Parfeny – Soarele și luna


Norge
Alessandra – Queen of Kings


Portugal
Mimicat – Ai coração


Schweiz
Remo Forrer – Watergun


Serbien
Luke Black – Samo mi se spava


Sverige
Loreen – Tattoo


Tjeckien
Vesna – My Sister’s Crown

 

 

Utslagna länder


Azerbajdzjan
TuranTuralX – Tell Me More


Irland
Wild Youth – We Are One


Lettland
Sudden Lights – Aijā


Malta
The Busker – Dance (Our Own Party)


Nederländerna
Mia Nicolai & Dion Cooper – Burning Daylight

 

Recap

Här nedan finns också ett recap med alla 15 bidrag (de spelas i startordning):

 


 

Kommentera