Panelen resultatspekulerar inför Eurovision 2024 (del 5)

INFÖR EUROVISION 2024. Som en uppladdning till Malmö presenterar vi redan nu i slutet av mars preliminära resultatgissningar i tävlingen. Sist ut är låtarna som redan är klara för finaltävlan (”Big Five” och värdlandet Sverige).

 

 

Inför finalens avgörande i Malmö Arena den 11:e maj kommer vi att tycka till om bidragen som tävlar och säga vilka låtar vi vill ska kvala in till finalen. Den här gången släpper vi den biten något då det istället ska handla om de 6 direktkvalificerade länderna (”Big Five” och Sverige). Eftersom de redan är klara för finaltävlan kommer våra gissningar handla om slutplacering i finalen.

Just nu är spekulationerna preliminära och de definitiva kommer vi att presentera strax innan finalen sänds. Innan dess ser våra gissningar ut som följer enligt bilderna.

 • = trolig topp 10-bidrag

 • = förmodligen en mittenplacering

 • = hamnar under plats 20

 

Finalen. De direktkvalificerade länderna

Länderna listas i alfabetisk ordning efter land.

 

 

Vilken slutplacering får Frankrikes Slimane med låten ”Mon amour”?


 • Adrian:

 • Gabriel:

 • Haris:

 • Hollac16:

 • Jessica:

 • Katja:

 • Lukas:

 • Markus:

 • Robban:

 • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således att bidraget hamnar…

…I TOPP 10! En majoritet av oss i panelen tror att Frankrike kommer att få en bra slutplacering i finalen, även om några av oss gissar att det kanske inte blir i så fall i den absoluta toppen utan snarare mer mot mitten av resultatet.

 

 

Vilken slutplacering får Italiens Angelina Mango med låten ”La noia”?


 • Adrian:

 • Gabriel:

 • Haris:

 • Hollac16:

 • Jessica:

 • Katja:

 • Lukas:

 • Markus:

 • Robban:

 • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således att bidraget hamnar…

…I TOPP 10! Precis som med föregående bidrag är det många av oss som tror att Italien ånyo kommer att få en topplacering. Däremot är det några som också tror att det kan sluta lägre än vad det har tippats och spekulerats om.

 

 

Vilken slutplacering får Spaniens Nebulossa med låten ”Zorra”?


 • Adrian:

 • Gabriel:

 • Haris:

 • Hollac16:

 • Jessica:

 • Katja:

 • Lukas:

 • Markus:

 • Robban:

 • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således att bidraget hamnar…

…I BOTTEN! Här är vi hyfsat överens sedan sju av oss tio tror att Spaniens slutplacering inte blir högre än plats 20 i år. En panelmedlem tror dock att det kan bli en topplacering och två tippar på att det mer hamnar runt mitten av finalresultatet.

 

 

Vilken slutplacering får Storbritanniens Olly Alexander med låten ”Dizzy”?


 • Adrian:

 • Gabriel:

 • Haris:

 • Hollac16:

 • Jessica:

 • Katja:

 • Lukas:

 • Markus:

 • Robban:

 • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således att bidraget hamnar…

…I MITTEN! Här kanske vi sticker ut lite i våra spekulationer men majoriteten tror inte att Storbritannien kommer att få någon topplacering trots att de skickar ett känt namn till tävlingen. För att sammanfatta är vår gemensamma bedömning att bidraget i så fall hamnar mellan plats 11 och 19 men två av oss tror på topp 10 och en tror att det kanske slutar som ifjol med en ny bottenplacering.

 

 

Vilken slutplacering får Sveriges Marcus & Martinus med låten ”Unforgettable”?


 • Adrian:

 • Gabriel:

 • Haris:

 • Hollac16:

 • Jessica:

 • Katja:

 • Lukas:

 • Markus:

 • Robban:

 • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således att bidraget hamnar…

…I TOPP 10! En majoritet av oss i panelen tror att Sverige kommer att få en bra slutplacering i finalen, även om tre panelmedlemmar mer gissar att Sverige nog inte kommer att gå lika bra som förra året. Exakt hur högt det blir avgörs i omröstningen den 11:e maj.

 

 

Vilken slutplacering får Tysklands Isaak med låten ”Always on the Run”?


 • Adrian:

 • Gabriel:

 • Haris:

 • Hollac16:

 • Jessica:

 • Katja:

 • Lukas:

 • Markus:

 • Robban:

 • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således att bidraget hamnar…

…I BOTTEN! Även om vi har varit lite splittrade kring ”Big Five” och Sveriges resultat i år är vi hyfsat eniga om att Tyskland förmodligen inte heller i år kommer att placera sig så bra som man gärna hade önskat. Sedan om det blir en sistaplats eller inte för Tyskland låter vi än så länge vara osagt men de flesta i den här panelen tror att det inte blir en placering högre än 20:e plats.

 

 

Sammanfattning. De direktkvalificerade låtarna

Efter en genomgång av de enskilda och gemensamma gissningarna är här sammanfattningen över vilka resultat vi tror ”Big Five”-länderna och Sverige kommer att uppnå i år. Bedömningarna kommer troligen att justeras inför tävlingen i maj då vi också gör de definitiva gissningarna. Alla länder listas i alfabetisk ordning nedan inom respektive kategori.

 

Hamnar i toppen
(~plats 1–10)

 • Frankrike
 • Italien
 • Sverige

Kan bli en mittenplacering
(~plats 11–19)

 • Storbritannien

Troligen en lägre slutplacering
(~plats 20 som bäst)

 • Spanien
 • Tyskland

 

Kommentar

Det är alltid svårt att sia om hur det ska gå för de direktkvalificerade länderna då de får synas lite mindre än övriga semifinalister. I år har det dock gjorts en regeländring som säger att de direktkvalificerade länderna ska få uppträda med sina treminutersframträdanden i semifinalerna (som del av startordningarna) även om de behåller sina finalplatser. Det gör att de får lite mer marknadsföring vilket också skulle kunna påverka resultatet i finalen.

Hursomhelst när vi har röstat är vi mest eniga om att tro att både Frankrike och Sverige kommer att hamna topp 10, även om tre panelmedlemmar (som röstat för varje av dessa länder) är mer tveksamma till det. Här inflikar vi också Italien som många också tror på men färre än för de två tidigare nämnda länderna. Trots det favoritskap Storbritannien har är i alla fall flera medlemmar i ESC-Panelen tveksamma till om det kommer att hålla hela vägen ut. Någonstans kring mitten av resultattavlan blir vår gemensamma gissning. I botten tror vi idag att Spanien och Tyskland hamnar. Det behöver dock inte betyda att de hamnar sist men vår gemensamma gissning blir att en placering högre än 20:e plats inte är att vänta – även om en i panelen tror att Spanien kan chocka och hamna högt!

 

Vad tror du om resultaten för de direktkvalificerade? Kommentera gärna!

 

Det här var för övrigt den sista delen i vår gissningsdel inför vår guide till årets Eurovision. Där kommer vi att presentera bidragen mer noggrant samt berätta för er vad vi tycker om respektive låt i poängform och i vissa fall även i textform. Håll utkik här på sajten från och med den 12:e april.

 


 

Kommentera