Panelen resultatspekulerar inför Eurovision 2024 (del 3)

INFÖR EUROVISION 2024. Som en uppladdning till Malmö presenterar vi redan nu i slutet av mars preliminära resultatgissningar i tävlingen.

 

 

Inför semifinalernas avgörande i Malmö Arena den 7:e respektive 9:e maj kommer vi att tycka till om bidragen och säga vilka låtar vi vill ska kvala in till finalen. Den här gången släpper vi den biten något då det istället ska handla om vilka bidrag man tror kommer att kvala vidare till lördagens finalavgörande.

Just nu är spekulationerna preliminära och de definitiva kommer vi att presentera runt sändningarna äger rum i maj. Innan dess ser våra gissningar ut som följer enligt bilderna.

 • = säker finalist

 • = möjlig finalist (men kan åka ut)

 • = troligen ej finalist

 

Semi 2. Första starthalvan

I den här delen presenterar vi våra gissningar för bidragen som vid semifinallottningen i januari allokerades att tävla i den andra semifinalens första starthalva. Länderna listas i alfabetisk ordning efter land.

 

 

Blir det en finalplats för Albaniens Besa Kokëdhima med låten ”Titan”?


 • Adrian:

 • Gabriel:

 • Haris:

 • Hollac16:

 • Jessica:

 • Katja:

 • Lukas:

 • Markus:

 • Robban: 

 • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således…

…NEJ, en majoritet av oss i panelen tror att Albanien inte får någon finalplats i år, även om några panelmedlemmar tror att det eventuellt kan gå vägen ändå. Inför tävlingen har en ny version av den låt som valdes ut släppts och det är den nya versionen som vi bedömer.

 

 

Blir det en finalplats för Armeniens Ladaniva med låten ”Jako”?


 • Adrian:

 • Gabriel:

 • Haris:

 • Hollac16:

 • Jessica:

 • Katja:

 • Lukas:

 • Markus:

 • Robban:

 • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således…

…JA, även om det är ganska splittrat för panelen gällande Armenien. Som synes tror majoriteten att Ladaniva kan ta en finalplats men det är också tre i panelen som inte tror det samt två som är tveksamma. Det är lite 50/50-läge här men det blir ett gemensamt ja då majoriteten gissar på en finalplats för Armenien.

 

 

Blir det en finalplats för Danmarks Saba med bidraget ”Sand”?


 • Adrian:

 • Gabriel:

 • Haris:

 • Hollac16:

 • Jessica:

 • Katja:

 • Lukas:

 • Markus:

 • Robban: 

 • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således…

…KANSKE, då det precis som i fallet med Armenien är lite 50/50-läge här för oss gällande Danmark. Skillnaden mot tidigare bidraget är att här är det fler som är tveksamma och som inte tror att det blir någon finalplats än som tror att det blir en finalplats. Skulle det bli en finalplats är en gemensam gissning att det handlar om någon av de tre sista platserna i topp 10 som gäller för Danmark, men det skulle också bli landets första ESC-finalplats på 2020-talet!

 

 

Blir det en finalplats för Greklands Marina Satti med bidraget ”Zari”?


 • Adrian:

 • Gabriel:

 • Haris:

 • Hollac16:

 • Jessica:

 • Katja:

 • Lukas:

 • Markus:

 • Robban:

 • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således…

…JA, en majoritet av oss i panelen tror att Grekland kommer att kvala in till finalen, även om det även i fallet är några som är tveksamma och några som inte tror på finalplats alls för Grekland. Men flest valde ändå att ta med Grekland som finalist och tillsammans tror vi alltså att Grekland kan ta en av de tio finalplatserna den 9:e maj.

 

 

Blir det en finalplats för Maltas Sarah Bonnici med bidraget ”Loop”?


 • Adrian:

 • Gabriel:

 • Haris:

 • Hollac16:

 • Jessica:

 • Katja:

 • Lukas:

 • Markus:

 • Robban:

 • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således…

…NEJ, och den här gången är panelen i stort sett enig. Flest tror att Malta hamnar utanför topp 10 i semifinal 2 medan tre är tveksamma.

 

 

Blir det en finalplats för Schweiz’ Nemo med bidraget ”The Code”?


 • Adrian:

 • Gabriel:

 • Haris:

 • Hollac16:

 • Jessica:

 • Katja:

 • Lukas:

 • Markus:

 • Robban:

 • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således…

…JA, samtliga i panelen är 100 procent övertygade om att Schweiz kommer att kvala in till finalen. Det är första bidraget i den här semifinalen där vi är rörande överens om just den saken (i likhet med hur vi var för Kroatien, Litauen och Ukraina i den föregående semifinalen).

 

 

Blir det en finalplats för Tjeckiens Aiko med bidraget ”Pedestal”?


 • Adrian:

 • Gabriel:

 • Haris:

 • Hollac16:

 • Jessica:

 • Katja:

 • Lukas:

 • Markus:

 • Robban:

 • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således…

…NEJ, en majoritet av oss i panelen tror att Tjeckien kommer att missa finalplatsen, även om några panelmedlemmar tror att det (eventuellt) finns en chans att de ändå kvalar vidare. Inför tävlingen har Tjeckien presenterat en lite nygjord version av sitt tävlingsbidrag och det kanske kommer att funka i Malmö. Vi får helt enkelt se hur omröstningen slutar!

 

 

Blir det en finalplats för Österrikes Kaleen med bidraget ”We Will Rave”?


 • Adrian:

 • Gabriel:

 • Haris:

 • Hollac16:

 • Jessica:

 • Katja:

 • Lukas:

 • Markus:

 • Robban:

 • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således…

…KANSKE, då det eventuellt lutar åt en finalplats då fyra av oss tror det, medan resterande panelmedlemmar är tveksamma. Det verkar lite som att vi behöver se hur scenframträdandet blir innan vi kan bestämma oss helt och hållet.

 

Fortsättningen på våra gissningar för den här semifinalen följer i nästa del som publiceras den 29:e mars.

 


 

Kommentera