Nedräkning till Tel Aviv: 7 dagar till start

NYHETSSAMMANFATTNING. Det är nu bara en enda vecka kvar innan Eurovision 2019 börjar på allvar med den första semifinalen. Som vi längtar redan nu! Inför detta händer ganska mycket i Eurovisionvärlden och därför kommer här dagens nyhetssammanfattning anno 7:e maj 2019.

 

Repetitionerna i arenan

De sista nio länderna i den andra semifinalen (med startnummer 10-18) fick under dagen pröva på scenen i Expo Tel Aviv. I och med det är nu alla 35 semifinalländer klara med sin första runda i arenan. Likt tidigare dagar fick varje land 30 minuter tillgodo på scenen och under dagen följde även konsultationer backstage, bland annat i Viewing Room där delegationerna fick möjlighet att göra korrigeringar i de bandade inslagen. Avslutningsvis fick alla länder ha varsin kortare pressträff kallat ”Meet & Greet”.

 

Repetitionsklipp & pressträffar

Här följer länkar till var ni hittar klipp från repetitionerna (överstrukna delar saknas klipp från):

 

 

Recap från dagen

Avslutningsvis följer ett sammandrag av repetitionsdagen som satts ihop av teamet på Eurovision.tv:

 

 

Oddscheck semi 2

Till sist vill vi också ta en titt på om oddsen har förändrats något sedan repetitionerna drog igång. I de två första nyhetsdelarna hade vi bara fokus på semi 1 och denna gång blir det således bara fokus på semi 2. Snart kommer vi kika både på bägge semifinalerna men även topp 41.

 

Resultat av oddsmätningen

Länderna ovanför det gråa strecket är de länder som oddsen idag gissar har störst chans att nå finalen. Notera att det är en sammanvägning mellan olika bettingsajters odds, och att förändringar kan ha skett efter vår mätning som gjordes den 7:e maj strax efter kl. 22:00 CEST. Vi har hämtat statistiken nedan från sajten Eurovisionworld.com:

(Inom parentes står placering vid föregående mätning, som gjordes den 6:e maj strax före kl. 22:30 CEST).

Länder markerade med en Asterix (*) repeterade samma dag som mätningen gjordes.

 

 • #01 (01). Sverige
 • #02 (02). Nederländerna*
 • #03 (03). Ryssland*
 • #04 (04). Schweiz
 • #05 (05). Azerbajdzjan*
 • #06 (06). Malta*
 • #07 (09). Nordmakedonien*
 • #08 (07). Norge*
 • #09 (08). Armenien
 • #10 (10). Danmark

 • #11 (11). Albanien*
 • #12 (12). Rumänien
 • #13 (13). Litauen*
 • #14 (14). Moldavien
 • #15 (15). Österrike
 • #16 (16). Kroatien*
 • #17 (17). Lettland
 • #18 (18). Irland

 

Kommentar

Alla länder i semi 2 har nu fått pröva på scenen och efter denna repetitionsdag är faktiskt den enda förändringen att Nordmakedonien går upp två placeringar (nionde till sjunde), vilket gör att Norge och Armenien åker ned varsin placering. I övrigt leder Sverige fortfarande och detta även fast Nederländerna tillfälligt hade övertagit ledningen igen under repetitionsdagen.

I oddsen för topp 41 händer det dock desto mer för dessa länder. Efter att Azerbajdzjan hade gjort sin repetition åkte man upp som en raket till fjärdeplatsen och slog ned både Sverige och Schweiz till femma och sexa. Malta går även dem fortsatt starkt framåt, men nu har också Nordmakedonien fått ett sving uppåt i tabellen, även om det är en bit kvar till topplaceringarna. Nederländerna är fortsatt etta i topp 41 med god marginal till tvåan Ryssland, men Nederländernas vinstprocentchans  har faktiskt minskat lite grand.

Med anledning av detta kommer vi såklart att göra en ny oddscheck imorgon för att se hur läget är då (eftersom det inte är några repetitioner då).

 

Fler nyhetsuppdateringar följer

Nu har som sagt alla semifinalister fått repetera varsin gång och därmed blir det lite vila för dem. Detta för att arenan hålls helt stängd under onsdagen (8:e maj) p.g.a. att en religiös helgdag infaller i Israel. Det blir istället från den 9:e maj som den andra repetitionsrundan drar igång och då kommer ni såklart att få fler uppdateringar från oss!

 

Happy Eurovision!

/ESC-Panelen

 


 

Kommentera