Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför: Markus’ favoriter

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELENS PROJEKT. Efter ett kortare uppehåll fortsätter vi nu vår avrundning av 2020 års nationella-säsong med våra “Best of Nationella”-projekt. Denna gång är det vår skribent Markus som har fått välja ut sina favoritbidrag från de nationella uttagningarna och det är från dessa vi kommer vi att kora Panelens vinnare!

Förutom detta projekt har panelskribenterna Katja, Lukas och Robban fått välja ut egna favoriter från säsongen som gått och dessutom gjorde vi ett särskilt projekt där vi listade alla andraplacerade bidrag från årets uttagningssäsong.

 

Hur går projektet till?

I 2020 års uttagningssäsong var det 24 av 41 länder som hade någon form av publik uttagning där jury- och/eller tittarröstning fick välja bland två eller fler bidrag som alla var aktuella att skickas som representant till Eurovision 2020. Bland dessa uttagningar har vår skribent Markus fått lyssna igenom och sedan valt ut en favoritlåt från varje land.

Låtvalet har varit helt fritt med några undantag. För det första har Markus inte fått välja låtarna som vann eller som kom på andra plats. Därutöver saknas en tredje låt i San Marinos uttagning, vilket gör att San Marino inte ingår i just detta projekt (men däremot där vi listar tvåorna). Dessutom hade den polska uttagningen bara tre låtar vilket gör att det fanns bara en låt att välja där.

Efter att Markus har gjort sina val har vi i panelen fått lyssna och välja ut våra favoriter från detta startfält. Vilka vi har valt presenteras den 28:e juni.

 

Startfältet


 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen