Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Samira Efendi representerar Azerbajdzjan i ESC 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Ett av de många länder som väljer internt till Eurovision 2020 är Azerbajdzjan, som denna gång har valt att skicka sångerskan Samira Efendi. Det är ännu inte känt vilket bidrag hon får med sig i tävlingen.

 

Vem är Samira?

Samira Efendi föddes den 7:e april 1991 i Azerbajdzjans huvudstad Baku. Idag är hon en 28-årig artist som under föregående decennium blivit ett känt namn i sitt hemland, inte minst tack vare att hon har deltagit i olika talangprogram som Yeni Ulduz och The Voice of Azerbaijan. Dessutom har hon också representerat Azerbajdzjan i musiktävlingarna Silk Way Star och Voice of Nur-Sultan åren 2017 respektive 2019. Förutom dessa tävlade hon också i landets Eurovisionuttagning 2014, Böyük Səhnə, men då precis som i alla andra program vann hon inte.

Nu kommer Samira att få kliva upp på scenen än en gång för Azerbajdzjan och den här gången på den stora Eurovisionscenen i Rotterdam i maj. I skrivande stund, 28:e februari, var bidraget ännu inte offentliggjort, men med tanke på att det bara är två veckor kvar att uttagningssäsongen så kommer låten att dyka upp inom en rätt snar framtid.

 

Så var uttagningsprocessen

Det azeriska TV-bolaget İctimai valde återigen en intern process för att hitta artist och bidrag. Man valde ut fem kandidater som ställdes inför en internationell jury av musikproducenter, låtskrivare, musikexperter, journalister och representanter från tv-nätverk som tillsammans fick rösta fram den bästa kandidaten. Deras val föll på Samira Efendi som nu alltså är vald som representant!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen