Inför Barcelona Eurovision Party 2024

PANELEN TIPSAR. Inför Eurovision i Malmö genomförs ett antal fester i olika städer där artister som ska tävla inklusive gästartister medverkar på klubbspelningar. Näst på tur väntar Barcelonas Eurovisionfest som hålls tre dagar i rad den 4:e, 5:e och 6:e april!

 

Vilka artister kommer att närvara?

Den här festen hålls i tre dagar: torsdag kväll (natten mot fredag) följt av fredag kväll (natten mot lördag) och slutligen lördag kväll (natten mot söndag). Här nedan presenteras de artister som har meddelat att de ska närvara, vilket är med reservation för eventuella justeringar om någon eventuellt inte deltar eller blir bekräftad i sista stund.

 

Torsdagens fest (4:e april)

Festen hålls på Safari Club med olika DJ:s som spelar. Det här tillfället medverkar inga gästartister utan det är ett tillfälle för fansen att dansa loss under hela natten till härlig Eurovision-relaterad musik.

 

Fredagens fest (5:e april)

Festen hålls på La Terrazza och är uppdelad i två omgångar. Under tidigare delen av kvällen ägnas åt ESC Young där både tidigare spanska Junior Eurovision-deltagare samt deltagare från det unga talangprogrammet Euforia kommer att medverka. Därefter övergår festen i en nattklubb under ledning av artisten Rosa López (tidigare spansk ESC-deltagare 2002) som värd.

Under festen medverkar även bland andra artisterna Dellacruz, Jorge Gonzalez, (gruppen) Mantra, Roger Padrós och Sofia Coll som alla deltog i vinterns upplaga av Benidorm Fest.

 

Lördagens fest (6:e april)

Festen hålls på San Jordi Club med den spanska artisten Nina (tidigare ESC-tävlande artist för Spanien 1989) som värd.

 

Eurovision-artister i årets startfält


Besa Kokëdhima

Mustii

Saba

Slimane

Angelina Mango

Dons

Silvester Belt

Gåte

Luna

Megara

Teya Dora

Raiven

Nebulossa

Aiko

Inbjudna gästartister


Albina (Kroatien 2021)

Senhit (San Marino 2011, 2020 och 2021)

Amaya Saizar (Spanien 1984)

Las Ketchup (Spanien 2006)

Cornelia Jakobs (Sverige 2022)

Herreys (Sverige 1984)

 

Fakta om Barcelona Eurovision Party

 

För andra året i rad genomförs en Eurovision-fest i Barcelona. Festplatserna är förlagda till tre olika klubbar under lika många tillfällen. Den första festen, som äger rum på Safari Club under torsdagskvällen från ca kl. 23.30 till ca kl. 05.00, medan den andra festen, som hålls på fredagskvällen på La Terrazza. Den avslutande festen hålls på San Jordi Club under lördagskvällen där framförallt Eurovision-artister uppträder.

 

Fler fester under säsongen

Förutom Barcelonas fest har det även planerats in fester på följande orter i vår:

  • 7 april: London Eurovision Party (London, Storbritannien)
  • 13 april: Eurovision in Concert (Amsterdam, Nederländerna)
  • 14 april: Nordic Eurovision Party (Stockholm, Sverige)
  • 20 april: Eurovision Party i Oslo, Norge
  • 4 maj: Copenhagen Eurovision Party (Köpenhamn, Danmark)

 

Tidigare under säsongen har följande fester hållits:

  • PrePartyES (Madrid, Spanien)

 


 

Kommentera