Leonora representerar Danmark i Eurovision 2019

NATIONELLA UTTAGNINGAR – RESULTAT. Lördagen den 23:e februari 2019 avgjordes Dansk Melodi Grand Prix 2019, där det efter två röstningsomgångar stod klart att sångerskan Leonora hade tagit hem segern med låten “Love Is Forever”. Därmed blir det hon som i maj får åka till Tel Aviv och tävla för Danmark i Eurovision Song Contest 2019.

Finalen avgjordes som sagt genom två röstningsomgångar. I den första omgången framfördes bidragen varpå en expertjury och tv-tittarna fick rösta fram tre av bidragen till en avgörande omgång. Därefter utsågs en vinnare, även den med hjälp av både jury och tv-tittarna. Nytt för det här året var att tv-tittare på Grönland hade möjlighet att vara med och rösta i finalen (Grönland tillhör Danmark).

 

Här nedan kan ni se ett klipp där vinnaren framför vinnarlåten:

 

Hela resultatet

Så här placerade sig bidragen i finalen:

 

  1. Leonora – “Love Is Forever”
  2. Julie & Nina – “League of Light”
  3. Sigmund– “Say My Name”

 

Oplacerade (i bokstavsordning):

  • Humørekspressen – “Dronning af baren”
  • Jasmin Gabay – “Kiss Like This”
  • Leeloo – “That Vibe”
  • Marie Isabell – “Dancing with You in My Heart”
  • Rasmus Faartoft – “Hold My Breath”
  • Simone Emelie – “Anywhere”
  • Teit Samsø – “Step It Up”

 

Tycker du att Danmark valde rätt eller fel vinnare? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet här nedanför!


 

Kommentera