Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Värdstaden till Eurovision 2017 presenteras i juli/augusti 2016

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2017. Det ukrainska TV-bolaget NTU har påbörjat arbetet med att välja värdstad till Eurovision 2017. Enligt preliminära uppgifter beräknas arbetet vara klart i månadsskiftet juli/augusti 2016.

Som det ser ut just nu kommer intresserade ukrainska städer kunna lämna in sina bud till och med den 8:e juli. I buden ska det bland annat ingå planer för vilken arena som staden kan tänka sig för tävlingen, samt hur stor hotellkapacitet som finns, samt hur transporter skall ordnas etc.

 

Intresserade städer blir två slutkandidater

Mellan den 18:e och 22:a juli kommer kandidater kunna presentera sina förslag för organisationskommittén. Resultatet av detta möte kommer att resultera i att två förslag slutligen överlämnas till EBU som kommer att bistå i slutändan med vilket val som görs.

För efter den 22:a juli till 1:a augusti kommer representanter från EBU och NTU att besöka de två alternativa värdstäderna och göra en slutbedömning vilken stad som passar bäst.

Så snart efter detta ett slutgiltigt val är gjort kommer NTU att hålla en presskonferens där svaret alla väntat på meddelas. När denna presskonferens hålls är inte officiellt meddelat, men vi räknar med att den kan hållas under slutet av juli eller början av augusti.

Möjligen vet vi alltså exakt vart i Ukraina vi ska åka och tävla innan höstterminen drar igång.

 

Nya preliminära datum presenterade

Inför 2016 tävling meddelade EBU att tävlingsdatumen för nästa års tävling skulle vara den 16:e, 18:e och 20:e maj 2017. Nu har NTU gått ut och meddelat att de hellre vill att tävlingen skall gå av stapeln en vecka tidigare, dvs. den 9:e, 11:e och 13:e maj. Det betyder att Eurovision 2017 i så fall kommer att avgöras samma vecka som 2016 års tävling hölls (fast ett år senare). Dessutom skulle finalen i så fall hållas på exakt samma datum som Eurovision 2000 (i Globen).

Observera att även de nya satta datumen ej är spikade utan endast preliminära.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen